Utvikling av Lofotr Vikingmuseum

11 mai 2023

Iblant er det fint å få et blikk utenfra på hvordan ta fatt på utvikling, hva er det vi gjør bra og hva kan forbedres. Lucy Harland bringer det perspektivet på bordet til Lofotr Vikingmuseum.

Lofotr Vikingmuseum har vært gjennom litt av en reise siden museet åpnet i 1995. I årenes løp har det blitt tilført nye bygg og utstillinger. Museet har årlig rundt 100 000 besøkende, og er med det Museum Nords største museum. Kombinasjonen med beliggenheten på Borg og det kulturhistoriske bakteppet, gjør stedet og besøksopplevelsen ganske unik.

to mennesker på tur
Lucy Harland og Geir Are Johansen, direktør i Museum Nord, på befaring på Holsneset utenfor Leknes. Foto: Museum Nord

I uken som har vært har Harland besøkt Lofotr Vikingmuseum, snakket med ansatte, gjort befaringer og gjennomført en workshop sammen med oss, som en del av prosessen med hvordan vi kan utvikle museet videre.

Takk for besøket, Lucy!

Besøk Lofotr Vikingmuseum

Lofotr Vikingmuseum

På Borg i Lofoten kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenn lukten av tjære og bål. Smak maten, hør historien. Vikingene har ventet på deg i mer enn tusen år.

Flere nyheter

SKREI mottar 2 millioner fra Nordic Last og Buss

Det største enkeltbidraget fra lokalt næringsliv til nå. – Jeg blir rørt og ganske ydmyk når jeg ser at SKREI betyr så mye for så mange i regionen, sier museumsdirektør Geir Are Johansen i forbindelse med overrekkelsen av en symbolsk sjekk denne uken.   

Nora-prosjektet og Islandstur

Hvordan bidra til en bærekraftig turisme? Hvordan skal vi kunne bygge miljøvennlige museum i fremtiden og få yngre generasjoner til å flytte til distriktene? Dette er noen av spørsmålene Nora-prosjektet skal drøfte og utforske de neste tre årene.

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune?

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune? Dette spørsmålet fikk deltakere i rådsmøtet til Museum Nord.