Utvikling av Lofotr Vikingmuseum

11 mai 2023

Iblant er det fint å få et blikk utenfra på hvordan ta fatt på utvikling, hva er det vi gjør bra og hva kan forbedres. Lucy Harland bringer det perspektivet på bordet til Lofotr Vikingmuseum.

Lofotr Vikingmuseum har vært gjennom litt av en reise siden museet åpnet i 1995. I årenes løp har det blitt tilført nye bygg og utstillinger. Museet har årlig rundt 100 000 besøkende, og er med det Museum Nords største museum. Kombinasjonen med beliggenheten på Borg og det kulturhistoriske bakteppet, gjør stedet og besøksopplevelsen ganske unik.

to mennesker på tur
Lucy Harland og Geir Are Johansen, direktør i Museum Nord, på befaring på Holsneset utenfor Leknes. Foto: Museum Nord

I uken som har vært har Harland besøkt Lofotr Vikingmuseum, snakket med ansatte, gjort befaringer og gjennomført en workshop sammen med oss, som en del av prosessen med hvordan vi kan utvikle museet videre.

Takk for besøket, Lucy!

Besøk Lofotr Vikingmuseum

Lofotr Vikingmuseum

På Borg i Lofoten kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenn lukten av tjære og bål. Smak maten, hør historien. Vikingene har ventet på deg i mer enn tusen år.

Flere nyheter

SKREI: informasjonsmøte 29. november

Velkommen til informasjonsmøte om SKREI onsdag 29. november 2023.

GAIA: Invitasjon til pressemøte om digitale løsninger for klimatilpasninig

GAIA Vesterålen er invitert til europeisk pressekonferanse der vi skal ha en orientering om pilot Vesterålen i RESIST-prosjektet. Under morgendagens pressekonferanse skal vi se nærmere på de digitale løsningenes rolle i forskningsprosjektet.

Besøk et fyr digitalt

Har du noen gang lurt på hvordan fyrene våre ser ut på innsiden? Nå har Kystverkmusea, sammen med Kystverket, laget digitaliserte versjoner av et knippe fyr, slik at alle har muligheten til å ta en nærmere titt og oppleve dem fra innsiden.