Hva slags rolle bør museet ha i min kommune?

24 mai 2023

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune? Dette spørsmålet fikk deltakere i rådsmøtet til Museum Nord.

I rådsmøtet deltar styret til Museum Nord og ordførere fra kommunene som vi har museer i. Rådet møtes en gang i året, hvor det blant annet velges nye styremedlemmer til Stiftelsen Museum Nord. I år ble møtet holdt 24. mai.

Vi er i prosess med ny strategiplan, og mange spørsmål dukker opp, som for eksempel hvilken rolle museene våre skal ha. Derfor var det veldig spennende å utfordre rådsmøtet på akkurat dette.

I bildet nedenfor finner du ordskyen lagd på svarene rådsmøtet ga til spørsmålet «hva slags rolle bør museet ha i min kommune?».

Ordsky

Møteplass, kunnskapsformidler og kulturbærer er de tre mest fremtredende ordene, etterfulgt av identitet, formidler og spennende. Er du enig?

Les mer om vår strategiprosess

Strategisamling i Kabelvåg

Å jobbe fram en ny strategi er en krevende og artig prosess! Det kan Museum Nords styre, ledergruppe og FoU skrive under på.

Ny strategi kommer

Museum Nords nåværende strategiplan er snart ved veis ende, og vi er i prosess med å jobbe fram en ny strategiplan.

Personalsamling med strategisk vri

I forrige uke møttes Museum Nord til en personalsamling med strategisk vri i Storvågan. I løpet av to hyggelige dager fikk vi minglet og jobbet sammen med ny strategiplan.

Flere nyheter

SKREI mottar 2 millioner fra Nordic Last og Buss

Det største enkeltbidraget fra lokalt næringsliv til nå. – Jeg blir rørt og ganske ydmyk når jeg ser at SKREI betyr så mye for så mange i regionen, sier museumsdirektør Geir Are Johansen i forbindelse med overrekkelsen av en symbolsk sjekk denne uken.   

Nora-prosjektet og Islandstur

Hvordan bidra til en bærekraftig turisme? Hvordan skal vi kunne bygge miljøvennlige museum i fremtiden og få yngre generasjoner til å flytte til distriktene? Dette er noen av spørsmålene Nora-prosjektet skal drøfte og utforske de neste tre årene.

Krigsseilerutstilling hos Hurtigrutemuseet

Krigsseilere // en vandreutstilling har vært på turné i Vesterålen de siste ukene og har nå siste stopp hos Hurtigrutemuseet fram til 4. juni.