Hva slags rolle bør museet ha i min kommune?

24 mai 2023

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune? Dette spørsmålet fikk deltakere i rådsmøtet til Museum Nord.

I rådsmøtet deltar styret til Museum Nord og ordførere fra kommunene som vi har museer i. Rådet møtes en gang i året, hvor det blant annet velges nye styremedlemmer til Stiftelsen Museum Nord. I år ble møtet holdt 24. mai.

Vi er i prosess med ny strategiplan, og mange spørsmål dukker opp, som for eksempel hvilken rolle museene våre skal ha. Derfor var det veldig spennende å utfordre rådsmøtet på akkurat dette.

I bildet nedenfor finner du ordskyen lagd på svarene rådsmøtet ga til spørsmålet «hva slags rolle bør museet ha i min kommune?».

Ordsky

Møteplass, kunnskapsformidler og kulturbærer er de tre mest fremtredende ordene, etterfulgt av identitet, formidler og spennende. Er du enig?

Les mer om vår strategiprosess

Strategisamling i Kabelvåg

Å jobbe fram en ny strategi er en krevende og artig prosess! Det kan Museum Nords styre, ledergruppe og FoU skrive under på.

Ny strategi kommer

Museum Nords nåværende strategiplan er snart ved veis ende, og vi er i prosess med å jobbe fram en ny strategiplan.

Personalsamling med strategisk vri

I forrige uke møttes Museum Nord til en personalsamling med strategisk vri i Storvågan. I løpet av to hyggelige dager fikk vi minglet og jobbet sammen med ny strategiplan.

Flere nyheter

Grindveving i Narvik

Onsdag 17. april gikk første kurskveld i grindveving av stabelen på Narvik Museum!

En ny Europafjær i hatten for Museum Nords forskningsrepertoar

Prosjektet «Culturality» adresserer kulturarv i rurale og perifere områder for å fremme kreativ turisme og bærekraft.

Reiselivets viktigste møteplass

Årets NTW (Norwegian Travel Workshop) ble avholdt i Trondheim 8-11. April hvor Trondheim fikk viste alt de har å by på. Sammen med ca. resten av reiselivet i Norge fikk vi vist frem hva Norge har å by på.