Krigsseilerutstilling hos Hurtigrutemuseet

24 mai 2023

Krigsseilere // en vandreutstilling har vært på turné i Vesterålen de siste ukene og har nå siste stopp hos Hurtigrutemuseet fram til 4. juni.

Benytt sjansen og besøk denne unike utendørsutstillinga hos Hurtigrutemuseet.

Les om utstillingen her
Les om Hurtigrutas Krigsseilere i denne historien

Hurtigruta i krig

Hele 17 hurtigruteskip gikk ned under 2. verdenskrig. Mellom 1941 og 1944 gikk småbåter leid inn av rederiene i erstatningsrutefart mellom Tromsø og Kirkenes. Les mer om hurtigrutas krigsseilere her.

Tidligere nyhetssaker om krigsseilerutstillinga

Krigsseilere // en vandreutstilling

Krigsseilere // en vandreutstilling besøker Narvik og Sortland i august og september. Vi møter åtte mennesker som var barn og unge da krigen gjorde dem til krigsseilere.

Vandreutstilling i Narvik – Åpningsmarkering

Krigsseilerne // en vandreutstilling er i Narvik. Utstillingen står på Rådhusplassen i Narvik fram til søndag 21. august. Fra 21. august fram til søndag 28. august står den utenfor Narvik Museum.
Utvidet åpningstid på Narvik Museum mandag 22. til fredag 26. august kl. 10 til kl. 17.