Nå har denne krabaten fått navn

07 juni 2023

Navnekonkurransen er avgjort – dette er Molly!

Under Kystens dag i Storvågan i mai arrangerte Lofotakvariet en navnekonkurranse for den nyeste selen vår, som ble født på akvariet i fjor sommer. Og nå har krabaten fått et navn!

Blant alternativene Doris, Lana, Silda og Molly gikk sistnevnte av med en klar seier, med hele 43 % av stemmene. Etter en tilfeldig trekning ble Elina Solhaug, 11 år utnevnt som den heldige vinneren og får et årskort, en selbamse og et armbånd i premie. Vi gratulerer så mye!

et Overraskende tilskudd

Selungen er den femte selen som har Lofotakvariet som sitt hjem. Fra før huser akvariet Lauser, Victoria, Selma og Storm. Den kom til verden i fjor sommer, som en hyggelig men noe uventet overraskelse. Driftssjef ved Lofotakvariet, Harald Strøm, sier at han hadde en mistanke om at det var noe på ferde, men at han ikke var helt sikker før det plutselig var et nytt lite vesen i bassenget som ble godt passet på av moren sin, Lauser.

– Men det er ikke alt vi kan planlegge heller, sier Strøm.

Les mer i Lofotposten (pluss-sak)

Flere nyheter

Avslutning av Coastal Memory fort

Coastal Memory Fort-prosjektet går mot slutten, og denne uka har det vært avsluttende prosjektmøte og seminar i Lourinhã i Portugal.

Lofoten som bærekraftig matdestinsjon

I september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg i Lofoten for å diskutere, tenke og snakke sammen om Lofoten og bærekraftig matkultur. Gjennom metodene «hybridforum» og «utopiverksted» var deltakere med å forme samtalen om hva lokal matkultur vil si for dem.

Sesongåpning og bryggetreff på Korsnes

Sommersesongen på Korsnes starter for fullt med familiearrangement på dagtid og bryggetreff på kvelden førstkommende lørdag 22. juni!