Podkastsamarbeid med Várdobáiki

07 juni 2023

Podkastsamarbeid med Várdobáiki

Ekspedert: Podkastsamarbeid med Várdobáiki

Avdeling Ofoten/Narvik Museum har startet et samarbeid med Várdobáiki på Evenskjer, hvor de skal være med å lage episoder til vår podkastserie «Ekspedert».

Bakgrunnen for samarbeidet er at podkasten Ekspedert formidler regionens historie, og går inn på både enkelthendelser, tematikk og personer fra både nyere og eldre historie, samt noen episoder om samtidstema, som f.eks. ting som skjer i Narvik og omegn.

En del av regionens historie Ekspedert derimot ikke har formidlet så mye om til nå er samisk historie og kultur. Dette er noe vi har lyst til å bli flinkere på – og hva er vel bedre enn å samarbeide med de som kan mye om det samiske i vår region, nemlig Várdobáiki!

Ekspedert avslutter podkastsesongen nå i juni og tar sommerferie, men starter opp igjen til høsten, da med god hjelp fra flinke folk på Várdobáiki som skal være med og formidle masse spennende historie og kultur sammen med oss i Ekspedert!

Lurer du på hva Várdobáiki er? Det får du svar på i vår første samarbeidsepisode på Ekspedert her: