130 års markering og åpning av postlugaren

12 juni 2023

Det er mye aktivitet på Hurtigrutemuseet for tiden. Nå er det ikke lenge til Hurtigrutens 130 årsdag og åpning av Postlugaren på MS Finnmarken 1956. Postavdelingen gjøres nå i stand til visning. Innredningen er produsert av Per Stegarud.

Posten har vært en viktig årsak til etablering av hurtigruteseilingene, alle skipene ble utstyrt med postlugar og rom for oppbevaring av post langs kysten. Postkontoret på skipene ble benyttet helt fram til 31. desember 1983.

Les mer om 130 årsjubileet her:
Besøk Hurtigrutemuseet

Hurtigrutemuseet

Et monument over Norges samferdselshistorie: Besøk broa, maskinrommet og lugarer på hurtigruta Finnmarken (1956) i sitt ikoniske bygg. Kjenn atmosfæren i salongene fra dampskipet Finmarken (1912). Aktiviteter for barn og familier. Hurtigrutas betydning fortelles i moderne utstillinger. Mat og drikke serveres i spisesalen anno 1956.
Velkommen om bord!