Skoleklasser på besøk i Kulturminneparken

12 juni 2023

Melbo Hovedgård inviterte med 6.-klasser i Hadsel på artige og lærerike dager i Kulturminneparken.

Sammen så vi på skattene som ligger i kulturminneparken. Sola var med oss, så elevene fra Sandnes og Melbu fikk påfyll av både D-vitamin, og kunnskap om kirka, gravhauger, stjernemonumentet og hvordan en kan spinne med håndteiner. I tillegg kom det en overraskelse i låven med forskjellige rariteter fra Hans Bakken.

Tusen takk til elever og lærere for besøket!

Besøk Melbo Hovedgård

Melbo Hovedgård

Melbo gikk fra storgård til småby på noen få tiår. Chr. Frederiksen hadde en ledende rolle i en rekke foretak. Meget flott hovedgård samt romantisk hage/park-anlegg i historien rundt et industrieventyr rundt 1890–1920-tallet.

Flere nyheter

Gaia Arctic Summit 2024

Når den internasjonale klimakonferansen Gaia Arctic Summit går av stabelen i Vesterålen i juni er det med særdeles topptunge talere på scenen. Både norske og internasjonale eksperter vil bidra med kunnskap innen ulike felt – knyttet opp mot mulighetsrommet som oppstår rundt bærekraftsutfordringer og sirkulærøkonomi.

Gaiasamling og demonstrasjon av Vesterålsmodellen

Gaia Vesterålen-teamet har denne uka jobbet sammen på Sortland med ferdigstilling av ny prototype av Vesterålsmodellen.

Kunstworkshop i Narvik

Narvik Museum fikk besøk av en skoleklasse som var med på kunstworkshop med naturmaterialer, med kvensk kunstner Åsne Kummeneje Mellem.