DKS-ukene på Sortland vår 2023

16 juni 2023

146 elever og lærere har deltatt på spennende og lærerike DKS-uker hos Sortland Museum.

«Stjålne år: Barn i nord under 2. verdenskrig» er en sterk utstilling hvor man får et innblikk i krigen i nord gjennom barns øyne. 6. klasse på Lamarka skole og hele 9. trinn på Sortland Ungdomsskole fikk høre historier om barns vanskelige skolegang under krigen. De fikk høre om barn i industrien og barn i fangeleirer. Elevene fikk kjennskap til hverdagslivet til barna, og kontrasten mellom det å være barn i Nord-Norge sammenlignet med det nordlige Sovjetunionen.

Glade barn som ferier frigjøringen 8. mai 1945

På trass av et alvorlig tema ble det delt spennende og lærerike historier mellom de 146 elevene og lærerne. Mange av elevene hadde besteforeldre og oldeforeldre som hadde fortalt dem om krigen her i nord.

Vi på museet takker alle som deltok, og vi ønsker dere velkommen tilbake ved en annen anledning!  

Besøk Sortland Museum

Sortland Museum

Havets betydning i nord, det sårbare økosystemet i havet og konsekvensene av marin forsøpling og forurensning som tema. Utstillingene er rettet mot barn og unge.

Flere nyheter

Oteren Målfrid

En oterunge ble funnet forlatt i Henningsvær en dag i juli 2023. Den ble fraktet til Lofotakvariet hvor den nå lever livet i luksus.

Familiesøndag på Lofotmuseet 25. februar

Familiedagen på Lofotmuseet 25. februar var en fantastisk opplevelse for både store og små! 

Vinterferien på Lofotr

Vinterferien på Lofotr Vikingmuseum har et fullpakket program. 2 uker med spennende aktiviteter for små og stor. Kom og besøk oss!