Jennestad Handelssted åpner for sommeren

24 juni 2023

Torsdag 22.6 åpnet Jennestad Handelssted dørene til besøkende. Ta turen innom og se masse gamle, finurlige varer fra da handelsstedet yret av liv – her har tiden stått stille siden de lukket dørene i 1982.

På Jennestad har det vært drevet med handel siden 1800-tallet, som var en viktig virksomhet for hele lokalsamfunnet. Bli med på en omvisning og lær historien om en svunnen tid. Fra gulv til tak er det utstilt autentiske varer av alle slag. Kanskje kan du ane lukten av skråtobakk og kaffe når du stiger inn i den gamle brygga?

I år har sørsiden av brygga fått et nytt strøk med maling, i tillegg har gangveien rundt blitt utvidet så man kan gå hele veien rundt. Vi vil også ønske velkommen til våre to nye sommeransatte, Ane og Mikael, som hadde sin første dag på jobb på torsdag, og velkommen tilbake til Imre og Helena!

I brygga drives det også en museumsbutikk, blant annet med husflidsvarer, nostalgiske varer, postkort, drops, lokalhistorisk litteratur, og andre varer med lokal tilknytning.

Jennestad Handelssted befinner seg 10 min. med bil unna Sortland sentrum, og ligger flott til ved Sortlandssundet. Galleri Jennestad ligger i hovedgården rett ved siden av, og er også vel verdt et besøk.

Handelsstedet er åpent fra 22.6-13.8, tirsdag-søndag kl. 11-17. Velkommen!

Flere nyheter

Høstferien 2023 hos museene

Er du på jakt etter artige aktiviteter til familier i høstferien? Se her!

WORK it OUT i Narvik

Narvik Museum er det eneste museet i Norge som var med på årets «WORK it OUT» event i regi av ERIH, i samarbeid med kulturskolen i Narvik

Fellesmøte for museene i nordland

21. – 22. september var Helgeland Museum, Nordlandsmuseet og Museum Nord samlet til det årlige fellesmøtet for museene i Nordland. Nytt i år er at også Árran Julevsáme guovdásj/lulesamisk senter, Norsk Luftfartsmuseum og Narviksenteret også deltok.