Jennestad Handelssted åpner for sommeren

24 juni 2023

Torsdag 22.6 åpnet Jennestad Handelssted dørene til besøkende. Ta turen innom og se masse gamle, finurlige varer fra da handelsstedet yret av liv – her har tiden stått stille siden de lukket dørene i 1982.

På Jennestad har det vært drevet med handel siden 1800-tallet, som var en viktig virksomhet for hele lokalsamfunnet. Bli med på en omvisning og lær historien om en svunnen tid. Fra gulv til tak er det utstilt autentiske varer av alle slag. Kanskje kan du ane lukten av skråtobakk og kaffe når du stiger inn i den gamle brygga?

I år har sørsiden av brygga fått et nytt strøk med maling, i tillegg har gangveien rundt blitt utvidet så man kan gå hele veien rundt. Vi vil også ønske velkommen til våre to nye sommeransatte, Ane og Mikael, som hadde sin første dag på jobb på torsdag, og velkommen tilbake til Imre og Helena!

I brygga drives det også en museumsbutikk, blant annet med husflidsvarer, nostalgiske varer, postkort, drops, lokalhistorisk litteratur, og andre varer med lokal tilknytning.

Jennestad Handelssted befinner seg 10 min. med bil unna Sortland sentrum, og ligger flott til ved Sortlandssundet. Galleri Jennestad ligger i hovedgården rett ved siden av, og er også vel verdt et besøk.

Handelsstedet er åpent fra 22.6-13.8, tirsdag-søndag kl. 11-17. Velkommen!

Flere nyheter

Familiesøndag på Lofotmuseet 25. februar

Familiedagen på Lofotmuseet 25. februar var en fantastisk opplevelse for både store og små! 

Vinterferien på Lofotr

Vinterferien på Lofotr Vikingmuseum har et fullpakket program. 2 uker med spennende aktiviteter for små og stor. Kom og besøk oss!

Frivillighet på Hurtigrutemuseet

Vi er veldig heldige som har så mange flotte frivillige som hjelper oss ved Hurtigrutemuseet! Møt Eivind, vår nyeste frivillige