Kystverkmusea gir ut bok om moloer

27 juni 2023

Kystverkmusea har samarbeidet om utgivelsen av boka «Molo – norskekystens mektige beskyttere».

Praktboken «Molo» tar leserne med på en opplevelsesrik reise langs hele norskekysten, fra havn til havn – helt fra Øst-Finnmark til svenskegrensen. I tekst og bilder forteller forfatter og fotograf Trond J. Hansen historien om hvordan moloene ble bygget og hvordan det påvirket samfunnene langs kysten. Det er også historien om stor ingeniørkunst, om slit og en evig kamp mot elementene.

Boken «Molo» er en praktbok med storslåtte bilder fra alle årstider og tatt under forskjellige lysforhold. Mange havner fra Lofoten og Vesterålen blir presentert. Dette er ikke bare historien om moloer, det er historien om hele kysten vår.

Utgivelse av boka er en del av Kystverkmuseas satsning og formidlingsprosjekt om fiskerihavnenes betydning langs kysten.

bok
Kystverkmusea gir ut bok om moloer. Boka «Molo» tar leseren med på er reise langs hele norskekysten. Foto: Kystverkmusea

Les mer om Kystverkmusea

Kystverkmusea

Kystverkmusea er etatsmuseet til Kystverket. Museum Nord representerer region Nordland.

Flere nyheter

Høstferien 2023 hos museene

Er du på jakt etter artige aktiviteter til familier i høstferien? Se her!

WORK it OUT i Narvik

Narvik Museum er det eneste museet i Norge som var med på årets «WORK it OUT» event i regi av ERIH, i samarbeid med kulturskolen i Narvik

Fellesmøte for museene i nordland

21. – 22. september var Helgeland Museum, Nordlandsmuseet og Museum Nord samlet til det årlige fellesmøtet for museene i Nordland. Nytt i år er at også Árran Julevsáme guovdásj/lulesamisk senter, Norsk Luftfartsmuseum og Narviksenteret også deltok.