Kystverkmusea gir ut bok om moloer

27 juni 2023

Kystverkmusea har samarbeidet om utgivelsen av boka «Molo – norskekystens mektige beskyttere».

Praktboken «Molo» tar leserne med på en opplevelsesrik reise langs hele norskekysten, fra havn til havn – helt fra Øst-Finnmark til svenskegrensen. I tekst og bilder forteller forfatter og fotograf Trond J. Hansen historien om hvordan moloene ble bygget og hvordan det påvirket samfunnene langs kysten. Det er også historien om stor ingeniørkunst, om slit og en evig kamp mot elementene.

Boken «Molo» er en praktbok med storslåtte bilder fra alle årstider og tatt under forskjellige lysforhold. Mange havner fra Lofoten og Vesterålen blir presentert. Dette er ikke bare historien om moloer, det er historien om hele kysten vår.

Utgivelse av boka er en del av Kystverkmuseas satsning og formidlingsprosjekt om fiskerihavnenes betydning langs kysten.

bok
Kystverkmusea gir ut bok om moloer. Boka «Molo» tar leseren med på er reise langs hele norskekysten. Foto: Kystverkmusea

Les mer om Kystverkmusea

Kystverkmusea

Kystverkmusea er etatsmuseet til Kystverket. Museum Nord representerer region Nordland.

Flere nyheter

Gaia Arctic Summit 2024

Når den internasjonale klimakonferansen Gaia Arctic Summit går av stabelen i Vesterålen i juni er det med særdeles topptunge talere på scenen. Både norske og internasjonale eksperter vil bidra med kunnskap innen ulike felt – knyttet opp mot mulighetsrommet som oppstår rundt bærekraftsutfordringer og sirkulærøkonomi.

Gaiasamling og demonstrasjon av Vesterålsmodellen

Gaia Vesterålen-teamet har denne uka jobbet sammen på Sortland med ferdigstilling av ny prototype av Vesterålsmodellen.

Kunstworkshop i Narvik

Narvik Museum fikk besøk av en skoleklasse som var med på kunstworkshop med naturmaterialer, med kvensk kunstner Åsne Kummeneje Mellem.