Krigshistorisk sykkeltur

04 juli 2023

Krigshistorisk sykkeltur

Har du lyst på en spennende og minnerik opplevelse i Narvik i sommer?

Narvik Museum inviterer deg med på elsykkeltur gjennom byens historie; Ofotbanen, krigsårene og byens industri og utvikling.

Mann guider to personer med sykkel, narvik havn i bakgrunnen
Lokalkjent guide sørger for en sikker og minnerik opplevelse
foto av personer på sykkel på Narvik Stasjon, damplokomotiv ved siden av
Innføring i områdets unike lokalhistorie

Narvik har en unik historie med en oppblomstring av en by og knutepunkt i Ofoten på slutten av 1800-tallet. Byggingen av Ofotbanen var startskuddet til det moderne, urbane samfunnet som etablerte seg nær en isfri havn. På setet til en elektrisk terrengsykkel tar vi deg med inn i historien som spilte ut i og rundt Narvik. Vi fokuserer spesielt på Ofotbanen og krigshandlingene som utspant seg under andre verdenskrig, og tar utgangspunkt i steder som er med i filmen «Kampen om Narvik».

Tre personer på sykkel snakker utenfor Narvik Museum
Turene starter ved Narvik Museum

Turene går i bynære omgivelser. Vi starter ved Narvik Museum i Administrasjonsveien 3. Vi gjør korte stopp på interessante steder og steder filmen har scener fra.

Personer på sykkel ved en kai og en båt, hus i bakgrunnen, tatt med drone
Tre personer sykler på sti gjennom lite skogholt

Turene går på sti og vei tett på historien og med god oversikt over Narvik.

foto av personer på sykkel i sentrum av Narvik, hotell i bakgrunnen

Tidspunkt:

20 juni – 4 august: Alle dager 16:00

15 august – 15 september: Tirsdager 12:00 og torsdager 17:00

Les mer om sykkelturene HER.
Book din sykkeltur HER.

Narvik Museum

Den spektakulære Ofotbanen og malmtog, Narviks utvikling og industri, i tillegg til vandre- og kunstutstillinger.