Fra avfall til minigolfbane

08 juli 2023

(Avbildet: Yurii jobber med bygging av minigolfbanen. Jitse og Anastasia står i bakgrunnen)

Denne sommeren åpner Andøymuseets minigolfbane, laget av avfall og gjenbrukt materiale. Allerede fra mandag 24. juli kan man komme og prøve seg på denne nye aktiviteten.

Dette er noe Andøymuseet har fått til blant annet gjennom støtte fra Reno-Vest, som skriver på sin egen nettside at minigolfprosjektet er «midt i blinken for det vi håpet å inspirere til».

I tillegg har det vært mye hjelp å få fra Yurii, som med sin ekspertise har bistått med selve byggingen.

Andøymuseet håper at dette er et fritidstilbud som både turister og lokalbefolkningen vil benytte seg hyppig av. Spesielt håper vi at det blir et godt tilbud for barn og ungdom.

Jitse og Anastasia betrakter et av hullene til minigolfbanen.
Dette sykkelstativet skulle kastes; blir i stedet et godt hinder for minigolfen.

I byggingen har blant annet takrenner, en båt, et vannklosett og mye gammelt trevirke blitt gjenbrukt.

Gjenbruk og resirkulering er et viktig tema, og kanskje kan denne minigolfbanen vise at det ikke er så vanskelig å få til. Det kan til og med være ganske spennende og gøy!