Fra avfall til minigolfbane

08 juli 2023

(Avbildet: Yurii jobber med bygging av minigolfbanen. Jitse og Anastasia står i bakgrunnen)

Denne sommeren åpner Andøymuseets minigolfbane, laget av avfall og gjenbrukt materiale. Allerede fra mandag 24. juli kan man komme og prøve seg på denne nye aktiviteten.

Dette er noe Andøymuseet har fått til blant annet gjennom støtte fra Reno-Vest, som skriver på sin egen nettside at minigolfprosjektet er «midt i blinken for det vi håpet å inspirere til».

I tillegg har det vært mye hjelp å få fra Yurii, som med sin ekspertise har bistått med selve byggingen.

Andøymuseet håper at dette er et fritidstilbud som både turister og lokalbefolkningen vil benytte seg hyppig av. Spesielt håper vi at det blir et godt tilbud for barn og ungdom.

Jitse og Anastasia betrakter et av hullene til minigolfbanen.
Dette sykkelstativet skulle kastes; blir i stedet et godt hinder for minigolfen.

I byggingen har blant annet takrenner, en båt, et vannklosett og mye gammelt trevirke blitt gjenbrukt.

Gjenbruk og resirkulering er et viktig tema, og kanskje kan denne minigolfbanen vise at det ikke er så vanskelig å få til. Det kan til og med være ganske spennende og gøy!

Flere nyheter

Høstferien 2023 hos museene

Er du på jakt etter artige aktiviteter til familier i høstferien? Se her!

WORK it OUT i Narvik

Narvik Museum er det eneste museet i Norge som var med på årets «WORK it OUT» event i regi av ERIH, i samarbeid med kulturskolen i Narvik

Fellesmøte for museene i nordland

21. – 22. september var Helgeland Museum, Nordlandsmuseet og Museum Nord samlet til det årlige fellesmøtet for museene i Nordland. Nytt i år er at også Árran Julevsáme guovdásj/lulesamisk senter, Norsk Luftfartsmuseum og Narviksenteret også deltok.