Kulturminnedagene i Storvågan

31 august 2023

I anledning Kulturminnedagene vil Lofotmuseet demonstrere tradisjonelt lokalt norsk brød bakt på takke til «nye-norske» som går på VIO skole i Svolvær.

I de aller fleste kulturer har mat av korn vært basis i kostholdet. Mange sorter ugjæra -og gjæra brød bakes over hele verden. Tradisjonelt har brødet vært bakt på regionale kornsorter med forankring i lokale mattradisjoner. I det moderne samfunn har vi også fått et godt (!) forhold til andre kulturers brød som f.eks. tortilla og bagetter.

Sammen med kursholder Anne Røde skal vi bake med hender og kjevle, steke på takke, snakke sammen om brød og spise etterpå. Deltakerne kommer fra Syria, Sør-Sudan, Afghanistan, Kongo og Eritrea. 

en dame lager mat
Anne Røde demonstrerer tradisjonelt lokalt brød under kulturminnedagene i Storvågan. Foto: Museum Nord

Besøk Lofotmuseet

Lofotmuseet

Væreiergården fra 1815 ligger på et av de best bevarte historiske stedene i Lofoten. Lær om lofotfiskets historie og se rorbuer og naust med tradisjonelle trebåter. Historisk hage og naturskjønne omgivelser.

Flere nyheter

Høstferien 2023 hos museene

Er du på jakt etter artige aktiviteter til familier i høstferien? Se her!

WORK it OUT i Narvik

Narvik Museum er det eneste museet i Norge som var med på årets «WORK it OUT» event i regi av ERIH, i samarbeid med kulturskolen i Narvik

Fellesmøte for museene i nordland

21. – 22. september var Helgeland Museum, Nordlandsmuseet og Museum Nord samlet til det årlige fellesmøtet for museene i Nordland. Nytt i år er at også Árran Julevsáme guovdásj/lulesamisk senter, Norsk Luftfartsmuseum og Narviksenteret også deltok.