Kulturminnedagene 2023

01 september 2023

Hos våre museer kan du oppleve flere spennende arrangementer under kulturminnedagene 2023, som foregår 2. til 10. september.

Årets tema er levende kulturarv. Med det menes tradisjonskunnskaper som overføres fra generasjon til generasjon, for eksempel håndverk og mattradisjoner.

I tradisjonen tro inviterer Ballangen Museum til åpen dag. Arrangementet er lørdag 2. september.

Hurtigrutemuseet inviteres det til foredrag med Sten Magne Engen lørdag 2. september kl. 11–12.

På mandag 4. september kl. 18 inviterer Sortland Museum til et foredrag/kurs om arkiv og bruken av det med Ingrid Elstad og Alf Oxem.

7. september inviterer vi til seminar og workshop i Kabelvåg i samarbeid med forbruksforskningsinstituttet SIFO og LofotenMat.

Narvik Museum fortsetter feiringa av 100-årsjubileet til elektrifiseringa av Ofotbanen 8. september. Sammen med Bane NOR, LKAB og Arctic Train inviteres det til litt av en dag på Katterat stasjon.

Galleri Espolin er en del av Lofoten Art Open som går av stabelen 9. og 10. september.

Besøk også arrangementssiden vår for fullstendig oversikt over alle arrangementer for hver måned!