De store verdenshavene møtes i Neptun Sildeoljetank

02 september 2023

10. august ble Neptun Sildoljetank vekket til live, da ensemblene Stemmeklang og Parallax møttes i det musikalske verket OSEAN.

Stemmeklang er en vokalgruppe bestående av Kristin Bolstad, Linnéa Sundfær Casserly, Karoline Dahl Guldberg, Julie Kleive og Gabrielle Sørensen. Deres plate «Tomba sonora», fra 2019, ble nominert til Grammy i kategorien Best Immersive Audio Album.

Parallax består av trioen Torstein Lavik Larsen på trompet og perkusjon, Are Lothe Kolbeinsen på gitar og preparert gitar, og Ulrik Ibsen Thorsrud på slagverk.

Sammen utviklet de verket OSEAN, hvor de utforsket grensene og kontrastene mellom det skjønne og det utfordrende, det kjente og det ukjente, lys og mørke. Det ble fremført på fire konserter i Emanuel Vigelands Museum tidligere i år – alle fire helt utsolgte. Med prosjektets store suksess bragte de det så videre til et annet spesielt lokale, nemlig Neptun Sildoljetank, med sin unike akustikk og lange etterklang.

Processed with VSCO with l5 preset

I tillegg var konserttanken på Melbu også et naturlig sted for OSEAN, siden nettopp havet, med sine dybder og kontraster, var en inspirasjonskilde for verkets musikalske univers.

Publikum, som bestod av lokale personer, var stort og storfornøyd.

Denne konserten markerer første gang på flere år konserttaken har vært åpen for et tilbud som dette, med billettsalg til lokale interesserte, heller enn for organiserte grupper. Vi her på museet jobber for å få til flere slike tilbud i fremtiden.

Flere nyheter

Artig teaterhappening markerer Museum Nord 20 år

På Øksnes museum gikk første jubileumsarrangement av stabelen: en humoristisk teateropplevelse om kjempen Stor-Johan og Andrea.

Barnehagebesøk i Ballangen

Tirsdag 27. februar fikk Ballangen Museum besøk av en energisk gjeng barnehagebarn fra en lokal barnehage i Ballangen.

Årsrapport 2023

Årsrapporten for 2023 er her! Ta en kikk på hva vi har oppnådd i løpet av fjoråret.