Registreringsøkt på Sørvågen Radio

04 september 2023

I slutten av august møttes samlingsforvaltningsgruppa vår til en ny registreringsøkt, denne gangen på Sørvågen Radio et telemuseum.

Registrering på samlebånd

Samlingsforvaltningsgruppa består av fagansvarlig forvaltning, i tillegg til konservatorer og samlingforvaltere fra Norsk Fiskeværsmuseum, Lofotr Vikingmuseum og museene i Storvågan.

Registrering av gjenstander
En gammel telefon klar til avfotografering under registreringsøkt på Sørvågen Radio – et telemuseum. Foto: Museum Nord

De møtes flere ganger årlig og gjør unna registrering på samlebånd – i vår besøkte de Lofotmuseet. Mer om den registreringsøkten kan du lese her.

Sørvågen Radio – et telemuseum består, naturlig nok, mye av gjenstandssamlingen av telekommunikasjonsutstyr brukt opp gjennom årene. Under denne registreringsøkten ble telefoner og morseapparat registrert og digitalisert.

Se museumsgjenstander på digitaltmuseum

digitaltmuseum.no kan du selv utforske deler av vår gjenstandssamling digitalt. Følg med, etter hvert som samlingsforvaltningsgruppa registrerer og digitaliserer gjenstander, kommer det et utvalg på digitaltmuseum.no.

Gjenstander fra Sørvågen Radio – et telemuseum, finner du her.

skjermbilde digitalt museum
Gjenstander fra Sørvågen Radio – et telemuseum kan du nå utforske digitalt på digitaltmuseum.no. Foto: Skjermbilde digitaltmuseum.no

Les mer om Sørvågen Radio

Sørvågen Radio – et telemuseum er åpent gjennom sommeren og litt ut på høsten. I år kan du besøke museet fram til 15. september. Velkommen innom for et dypdykk i lokal telekommunikasjonshistorie!

Sørvågen Radio

De første trådløse morsesignaler i Nord-Europa gikk ut fra telegrafstasjonen i Sørvågen. Tema: teknisk, sosial og kulturell utvikling som fulgte av telegrafens etablering
i Lofoten.