Tegneworkshop hos Galleri Espolin

05 september 2023

Galleri Espolin har invitert tegneseriekunstnerne Judith Vanistendael og Eva Hilhorst til å presentere sitt prosjekt og holde tegneworkshop på lørdag under Lofoten Art Open!

Judith Vanistendael er tegneseriekunstner og har publisert flere grafiske noveller, mens Eva Hilhorst er grafisk journalist og redaktør for den digitale platformen Drawing the Times. De to tegnerne jobber med grafisk journalistikk, og har klimaendringer som et felles prosjekt.

Judith og Eva tegner historier for å synliggjøre det usynlige. De forsker på måter å fortelle om klimaendringer på, fiktive og sakprosa ved å møte mennesker og jobbe med samskapingsprosjekter. Dette er deres tredje besøk i Nord-Norge, og andre gangen de besøker Galleri Espolin. De er artists in residence på Melbu ved AiRV og Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap. Den 15. september skal de delta på årets Elvelangs-festival.

Bildet av tre personer.
Fra venstre: Eva Hilhorst, Christian Witternigg og Judith Vanistendael -AiRV Hadsel. Foto: Odd Johan Forsnes / NAKV

Bli med på Workshop og skap selv!


Lørdag 9. september kan du være med på tegneworkshop hos Galleri Espolin fra kl. 13 til 15 med kunstnerne Judith Vanistendael og Eva Hilhorst.

Judith og Eva vil holde en presentasjon om sitt arbeid med Storytelling-prosjektet og snakke om hvordan de gjør informasjonen de finner om til overbevisende historier. Inspirert av dette får deltagerne sjansen til å tegne sine egne tegneserie-historier i en times workshop. Til slutt lager vi kopier slik at historiene kan deles blant deltakerne.

Workshopen er gratis og åpen for alle, og man trenger ingen forkunnskaper.

Meld deg på tegneworkshop til: galleri-espolin@museumnord.no

Resten av helgen blir det mulighet for å lage ditt eget bilde i en av Kaare Espolin Johnsons foretrukne teknikker – scraperboard.

Les mer om Galleri Espolin

Galleri Espolin

Galleri Espolin huser en høvding innen norsk kunst. La deg berøre av kunstneren Kaare Espolin Johnsons uttrykkskraft i hans direkte og poetiske skildringer av kystkulturen i nord.

Flere nyheter

Høstferien 2023 hos museene

Er du på jakt etter artige aktiviteter til familier i høstferien? Se her!

WORK it OUT i Narvik

Narvik Museum er det eneste museet i Norge som var med på årets «WORK it OUT» event i regi av ERIH, i samarbeid med kulturskolen i Narvik

Fellesmøte for museene i nordland

21. – 22. september var Helgeland Museum, Nordlandsmuseet og Museum Nord samlet til det årlige fellesmøtet for museene i Nordland. Nytt i år er at også Árran Julevsáme guovdásj/lulesamisk senter, Norsk Luftfartsmuseum og Narviksenteret også deltok.