Sjøfartsnettverkets samling på Stokmarknes

08 september 2023

Fra 23. til 24. august hadde Det nasjonale museumsnettverket for sjøfart samling på Stokmarknes.

Sjøfartsnettverket er en plattform for samarbeid mellom norske sjøfartsmuseer. Samlingene til nettverket er derfor viktige møtepunkter for medlemsmuseene, hvor idéer og informasjon kan utveksles.

På denne samlingen var deltakerne mange og varierte. Blant de museene og organisasjonene som var representerte var Aust-Agder museum og arkiv, DuVerden sjøfartsmuseum og vitensenter, Hardanger og Voss museum, Marinemuseet, Museum Nord, Museum Vest, Norsk Maritimt Museum, Sør-Troms Museum, Vest-Agder-museet, Østfoldmuseene, Stiftelsen Bratteklev Skipsverft, Stiftelsen Arkivet, Stiftelsen KNM Narvik, Stiftelsen Lindesnes fyrmuseum og Kystverkmusea, Stiftelsen Norsk Hurtigrutemuseum, og Kulturdirektoratet.

Hvert museum fikk anledning til å presentere sine prosjekter og aktiviteter, og det ble holdt sesjoner med forelesning om relevante temaer. Blant temaene var krigsseilerne under andre verdenskrig, og drift av flytende museumsskip.

Siden samlingsstedet tross alt var Stokmarknes, fikk deltakerne også en omvisning på Hurtigrutemuseet, samt en gjennomgang av alt arbeidet som ble lagt ned for å realisere museet – både i DS Finmarken av 1912s salonger, og i nyere MS Finnmarken av 1956.

Etterpå fikk deltakerne en tur med jekta Brødrene til Melbu for å være med på en konsert i Neptun Sildoljefabrikk.

Flere nyheter

Høstferien 2023 hos museene

Er du på jakt etter artige aktiviteter til familier i høstferien? Se her!

WORK it OUT i Narvik

Narvik Museum er det eneste museet i Norge som var med på årets «WORK it OUT» event i regi av ERIH, i samarbeid med kulturskolen i Narvik

Fellesmøte for museene i nordland

21. – 22. september var Helgeland Museum, Nordlandsmuseet og Museum Nord samlet til det årlige fellesmøtet for museene i Nordland. Nytt i år er at også Árran Julevsáme guovdásj/lulesamisk senter, Norsk Luftfartsmuseum og Narviksenteret også deltok.