Lofoten som bærekraftig matdestinasjon

11 september 2023

Museum Nord, Skrei Research Center og Lofoten Mat arrangerte «Lofoten som bærekraftig matdestinasjon» i regi av SIFO/OsloMet.

Som en oppfølging av Strength2food kom OsloMet til Lofoten for å se på hvordan vi kan få forbrukere til å kjøpe mer lokalprodusert mat, og hvordan vi kan gjøre denne maten lønnsom for produsentene. Deltakere var fra det lokale næringslivet, myndigheter, organisasjoner og personer med et spesielt engasjement for lokal bærekraftig mat møttes til inspirerende samtaler og idémyldring i from av «Utopiverksted» og «Hybridforum». På dag 2 reiste vi rundt til lokalprodusenter i Lofoten for å få innsikt i deres produksjon, utfordringer og muligheter. Fruktbare og interessante dager med gode arbeidssesjoner.