Lofoten som bærekraftig matdestinasjon

11 september 2023

Museum Nord, Skrei Research Center og Lofoten Mat arrangerte «Lofoten som bærekraftig matdestinasjon» i regi av SIFO/OsloMet.
 
Som en oppfølging av Strength2food kom OsloMet til Lofoten for å se på hvordan vi kan få forbrukere til å kjøpe mer lokalprodusert mat, og hvordan vi kan gjøre denne maten lønnsom for produsentene. Deltakere var fra det lokale næringslivet, myndigheter, organisasjoner og personer med et spesielt engasjement for lokal bærekraftig mat møttes til inspirerende samtaler og idémyldring i from av «Utopiverksted» og «Hybridforum». På dag 2 reiste vi rundt til lokalprodusenter i Lofoten for å få innsikt i deres produksjon, utfordringer og muligheter. Fruktbare og interessante dager med gode arbeidssesjoner.

Flere nyheter

Grindveving i Narvik

Onsdag 17. april gikk første kurskveld i grindveving av stabelen på Narvik Museum!

En ny Europafjær i hatten for Museum Nords forskningsrepertoar

Prosjektet «Culturality» adresserer kulturarv i rurale og perifere områder for å fremme kreativ turisme og bærekraft.

Reiselivets viktigste møteplass

Årets NTW (Norwegian Travel Workshop) ble avholdt i Trondheim 8-11. April hvor Trondheim fikk viste alt de har å by på. Sammen med ca. resten av reiselivet i Norge fikk vi vist frem hva Norge har å by på.