Lofoten som bærekraftig matdestinasjon

11 september 2023

Museum Nord, Skrei Research Center og Lofoten Mat arrangerte «Lofoten som bærekraftig matdestinasjon» i regi av SIFO/OsloMet.
 
Som en oppfølging av Strength2food kom OsloMet til Lofoten for å se på hvordan vi kan få forbrukere til å kjøpe mer lokalprodusert mat, og hvordan vi kan gjøre denne maten lønnsom for produsentene. Deltakere var fra det lokale næringslivet, myndigheter, organisasjoner og personer med et spesielt engasjement for lokal bærekraftig mat møttes til inspirerende samtaler og idémyldring i from av «Utopiverksted» og «Hybridforum». På dag 2 reiste vi rundt til lokalprodusenter i Lofoten for å få innsikt i deres produksjon, utfordringer og muligheter. Fruktbare og interessante dager med gode arbeidssesjoner.

Flere nyheter

Høstferien 2023 hos museene

Er du på jakt etter artige aktiviteter til familier i høstferien? Se her!

WORK it OUT i Narvik

Narvik Museum er det eneste museet i Norge som var med på årets «WORK it OUT» event i regi av ERIH, i samarbeid med kulturskolen i Narvik

Fellesmøte for museene i nordland

21. – 22. september var Helgeland Museum, Nordlandsmuseet og Museum Nord samlet til det årlige fellesmøtet for museene i Nordland. Nytt i år er at også Árran Julevsáme guovdásj/lulesamisk senter, Norsk Luftfartsmuseum og Narviksenteret også deltok.