Skrei research center bistår norsk ud i Iran

18 september 2023

Skrei Research Center bistår norsk UD i Iran med presentasjon, historie og betydning av skreien.

12. september holdt norsk UD i Teheran med portugisiske kollegaer en mottakelse i ambassadørens residens. Dette var en norsk-portugisisk fellesmottakelse for å fremme norsk klippfisk og tørrfisk. Iran er en stor importør av laks, og vil med dette bli kjent med flere av våre viktigste eksportprodukter.

Skrei Research Center ble forespurt om å spille inn en presentasjon som tok for seg Skreien, hvem er denne fisken, hva har den betydd for Norge igjennom historien, hvordan foredler vi den, og hva er våre viktigste eksportmarkeder.

Les mer om SKREI research center

SKREI Research Center

SKREI Research Center (SRC) er et treårig prosjekt for å skape en infrastruktur som koordinerer internasjonal, tverrfaglig forskning og kunnskap rundt temaer knyttet til den arktiske torsken.