Skrei research center tar imot nigeriansk senator

18 september 2023

Makinde og Ole Olsen SUFI AS
Foto: Skrei Research Center

Skrei Research Center tok imot senator Abiola Peter Makinde fra Nigeria. Det har vært nyvalg i Nigeria, og regjeringen ønsker å bli kjent med forskjellige handelsvarer som inntil nylig har stått på «FOREX»-listen. Det er en liste over varer som man ønsker å beskytte lokal industri mot i henhold til konkurranse. Det er særlig viktig å dele kunnskap om at skreien, og den norske næringen, ikke er et produkt som eksisterer i nigerianske farvann, og heller ikke konkurrerer med nigeriansk industri. Tørrfisken lar seg heller ikke produsere under klimatiske forhold som er vesentlig annerledes enn vi har i Lofoten og Vesterålen, den er også et meget viktig produkt for Nigerias tilgang til proteinkilder. SRC organiserte bedriftsbesøk, og Makinde uttrykte ønske om at den nigerianske regjeringen skulle få mulighet til en lignende presentasjon.

Flere nyheter

Høstferien 2023 hos museene

Er du på jakt etter artige aktiviteter til familier i høstferien? Se her!

WORK it OUT i Narvik

Narvik Museum er det eneste museet i Norge som var med på årets «WORK it OUT» event i regi av ERIH, i samarbeid med kulturskolen i Narvik

Fellesmøte for museene i nordland

21. – 22. september var Helgeland Museum, Nordlandsmuseet og Museum Nord samlet til det årlige fellesmøtet for museene i Nordland. Nytt i år er at også Árran Julevsáme guovdásj/lulesamisk senter, Norsk Luftfartsmuseum og Narviksenteret også deltok.