Skrei research center tar imot nigeriansk senator

18 september 2023

Skrei Research Center tok imot senator Abiola Peter Makinde fra Nigeria. Det har vært nyvalg i Nigeria, og regjeringen ønsker å bli kjent med forskjellige handelsvarer som inntil nylig har stått på «FOREX»-listen.

Det er en liste over varer som man ønsker å beskytte lokal industri mot i henhold til konkurranse. Det er særlig viktig å dele kunnskap om at skreien, og den norske næringen, ikke er et produkt som eksisterer i nigerianske farvann, og heller ikke konkurrerer med nigeriansk industri. Tørrfisken lar seg heller ikke produsere under klimatiske forhold som er vesentlig annerledes enn vi har i Lofoten og Vesterålen, den er også et meget viktig produkt for Nigerias tilgang til proteinkilder.

Skrei Research Center organiserte bedriftsbesøk, og Makinde uttrykte ønske om at den nigerianske regjeringen skulle få mulighet til en lignende presentasjon.

Makinde og Ole Olsen SUFI AS
Foto: Skrei Research Center

Les mer om Skrei Research Center

SKREI Research Center

SKREI Research Center (SRC) er et treårig prosjekt for å skape en infrastruktur som koordinerer internasjonal, tverrfaglig forskning og kunnskap rundt temaer knyttet til den arktiske torsken.