EvoCave-foredrag i Narvik

22 september 2023

Torsdag 21. september holdt EvoCave-forskerne Sanne Boessenkool og Trond Klungseth Lødøen to foredrag under Forskningsdagene i Narvik; ett på UiT i Narvik og ett på Narvik Bibliotek.

To menn og en kvinne står foran et lerret med powerpointpresentasjon med teksten "EvoCave prosjektet grotter som kilde til ny kunnskap"
Jon Framnes, avdelingsdirektør for Museum Nord Avdeling Ofoten, introduserer forskerne.

EvoCave er et forskningsprosjekt som utforsker grottene i Kjøpsvik, for å finne ut hva grottesystemene skjuler av tidligere liv og historie.

Prosjektets mål er å undersøke 122 000 år med faunamangfold på høye breddegrader ved å bruke paleozoologi, arkeologi, paleoøkologi og gammelt DNA.

Les mer om prosjektet HER

Mann og kvinne står foran lerret med powerpointpresentasjon som viser bilde fra en grotte, med beinrester

En gruppe mennesker står sammen og snakker etter foredraget
Mann ser på sedimenter i små poser