Fellesmøte for museene i nordland

28 september 2023

21. – 22. september var Helgeland Museum, Nordlandsmuseet og Museum Nord samlet til det årlige «fellesmøte for museene i Nordland». Nytt i år var at også Árran Julevsáme guovdásj/lulesamisk senter, Norsk Luftfartsmuseum og Narviksenteret også deltok.

Deltakerne er museenes styrer, direktører, administrasjonssjefer og evt. andre ledere. Totalt var ca 30 personer samlet. Leder for Kulturminner i Nordland/Nordland fylkeskommune deltok også. Vi benytter anledningen til å takke for deltakelse og engasjement fra alle partene!

Restauranten på ms Finnmarken
Det ble servert en velsmakende lunsj ombord i ms Finnmarken. I tillegg fikk gruppen omvisning, nydelig fingermat fra lokale produsenter og en kjempeflott konsertopplevelse på flaggdekket.
felles utfordringer og muligheter

Hensikten med møtet er å bli bedre kjent med hverandres muligheter og utfordringer. Dette danner grunnlag for å se om museene har oppgaver museene kan eller bør løse eller diskutere i fellesskap. Museene har i forkant fordelt oppgaver og temaer som skal presenteres slik at deltakerne underveis i møtet kan ha diskusjoner og erfaringsutveksling. Fellesmøte for museene i Nordland er en arena for nettopp dette.

Bilde fra møterommet.
En lang rekke tema ble tatt opp til samtale.

Fellesmøte for museene i Nordland skjer hvert år. Oppgaven med å arrangere møtet går på rundgang mellom de konsoliderte museene. På årets agenda stod blant annet driftsavtaler, strategi, best practise og utviklingsprosjekter.

Bildet viser Quality Hotel Richard With og Hurtigrutemuseet.
Stokmarknes, hurtigrutas fødested, har fått to nye landemerker de siste årene: Hurtigrutemuseet med sitt særpregede, spektakulære design på vernebygget og Quality Hotel Richard With.
Takk til hurtigrutemuseet

Møtet ble avviklet på Stokmarknes, på det nye, fine Quality Hotel Richard With. Selvsagt ble Hurtigrutemuseet besøkt av gruppen. Brynjar med sitt dyktige mannskap gjennomførte en flott omvisning i museet, med velsmakende overraskelser underveis og konsert på flaggdekket. Alle gjestene i følget uttrykte sin begeistring for det flotte museet og den dyktige staben.

Bildet viser hurtigrutekaptein Richard With
Underveis i omvisningen på Hurtigrutemuseet møtte selveste Richard With opp. Han fortalte blant annet om Risøyrenna. Richard With ble mesterlig utført av Steinar Jakobsen.

Museum Nord takker alle for godt utført jobb, for god og engasjert deltakelse og ser fram til neste års fellesmøte for museene i Nordland.