Registreringsøkt på Kjøpsvik Museum

11 oktober 2023

I forrige uke møttes Museum Nords samlingsforvaltningsgruppe til en ny registreringsøkt, denne gangen på Kjøpsvik Museum i Ofoten. Samlingsforvaltningsgruppa består av fagansvarlig forvaltning, i tillegg til konservatorer og samlingforvaltere fra Norsk FiskeværsmuseumLofotr Vikingmuseum, Hurtigrutemuseet og museene i Storvågan.

Innendørs: kamera med museumsgjenstand skomakerlest i fokus

I denne økta var det i hovedsak gjenstandsfotografering som sto i fokus. Store deler av gjenstandssamlingen til Kjøpsvik Museum er allerede registrert i Primus, men mange hadde behov for nye gjenstandsfotografier.

Innendørs: Kvinne fotograferer en gjenstand i fotostudio

Gjenstandssamlingen på Kjøpsvik Museum består av mange gjenstander knyttet til husgeråd, fiske og jordbruk, skole, lag og foreninger i bygda, men også gjenstander knyttet til bygdas hjørnesteinsbedrift Kjøpsvik sementfabrikk Norcem (nå Kjøpsvik Sementfabrikk Heidelberg Materials).

utstilling kjøpsvik

Flere av gjenstandene som ble fotografert i Kjøpsvik, ligger nå tilgjengelig på Digitalt Museum. Flere gjenstander vil bli publisert på Digitalt Museum etter hvert.

Se gjenstandene HER

Skjermbilde fra Digitaltmuseum.no blant annet to stemmeurner, sko med ståltå, bor, hjelm og landmålingsutstyr,

Les om tidligere registreringsøkter

Registreringsøkt på Sørvågen Radio

I slutten av august møttes samlingsforvaltningsgruppa vår til en ny registreringsøkt, denne gangen på Sørvågen Radio – et telemuseum.

registrering av gjenstander

Forvaltning av gjenstander er en av flere viktige arbeidsoppgaver som museene har. Denne uken er det opplæring i Narvik.

Registrering på samlebånd

Sammen med fagansvarlig samlingsforvaltning Jaroslav, har samlingsforvaltningsgruppa til Museum Nord begynt på en serie registreringsøkter – rett og slett registrering på samlebånd.

Les om Kjøpsvik Museum

Kjøpsvik Museum

Den unike gruve- og industrihistorien, grottefunn, fiskerbondekultur og husholdning, krigshistorie og skolevesen.