Personalsamling 2023

23 oktober 2023

Museum Nords personalsamling 2023 gikk av stabelen på Stokmarknes 18. til 19. oktober.

Til daglig sitter vi spredt rundt omkring på museer og kontorsteder i Ofoten, Lofoten og Vesterålen – derfor er det ekstra hyggelig å kunne samles. Året gjennom jobber vi sammen, ofte i arbeidsgrupper som omfavner flere regioner og flere fagområder. Mange møter foregår på Teams, eller vi møtes i mindre grupper. Den årlige personalsamlinga samler alle, for faglige oppdateringer, glede, latter og inspirasjon for det videre arbeidet.

Årets personalsamling ble lagt til Stokmarknes og vårt kjære Hurtigrutemuseum.

en mann taler
Ole Martin Hammer, økonomi- og administrasjonssjef, ønsker velkommen. Foto: Museum Nord

Det siste året har vi jobbet fram en ny strategiplan for Museum Nord, som naturlig nok var en rød tråd gjennom hele samlingen. De ansatte fikk berømmelse fra styret og ledelse for den store jobben alle har lagt inn i arbeidet med strategien, og for det store engasjementet som har vært lagt for dagen i å skape en god strategi for en spennende framtid.

en dame taler
Anna Vermehren, FoU-leder, tok oss igjennom vår nye strategiplan under personalsamlinga 2023. Foto: Museum Nord

Vi fikk faglig input fra Nasjonalmuseet som inspirasjon til utstillingsfornying, og jobbet videre med bærekraftsplan i regi av GAIA Vesterålen.

Vi benyttet også anledningen til å bli bedre kjent med hverandre, våre arbeidsoppgaver og kompetanse. Også styreleder og medlemmer fra Museum Nords styre var med på samlingen.

En aften på Hurtigrutemuseet

Besøket på Hurtigrutemuseet ble et av de absolutte høydepunktene i programmet! Vi fikk omvisning av dyktige guider, både i og utenfor MS Finnmarken. Møtet med selveste Richard With var virkelig interessant og en fantastisk levendegjøring av eldre hurtigrutehistorie. Aftenen på museet ble avrundet med vakker musikk på flaggdekket. Stemningsfulle omgivelser og dyktige musikere ble virkelig en flott opplevelse.

Kombinasjonen med seminar på Quality Hotel Richard With og kveldsprogram på Hurtigrutemuseet kan virkelig anbefales. Ta kontakt med Hurtigrutemuseet hvis du er interessert i et tilsvarende opplegg.

Les om fjorårets samling

Personalsamling med strategisk vri

I forrige uke møttes Museum Nord til en personalsamling med strategisk vri i Storvågan. I løpet av to hyggelige dager fikk vi minglet og jobbet sammen med ny strategiplan.