Ny bok i museumsbutikken: Trådar frå fortida av Åsa Elstad

27 oktober 2023

Boka Trådar frå fortida er skrevet av historiker Åsa Elstad. Åsa var tidligere i oktober på Bø Museum og fortalte om boka. Trådar frå fortida handler om klær og hva klær forteller om oss. Klær er også en viktig del av kvinnehistorien fordi det som oftest har vært kvinner som har vært sydamer, som har vevd tøyet og strikket vottene.

Et av kapitlene i boka er dedikert til Skjoldehamn-drakten. For tusen år siden ble en person gravlagt i myra nær Skjoldehamn på Andøy. På 1930-tallet ble hen gravd opp av en lokal torvstikker, og det skulle vise seg at klærne til avdøde var svært godt bevart. Åsa Elstad drøfter på spennende vis om dette er en norrøn eller en samisk klesdrakt. Man kan uansett flette band på samme måte som er helt lik bandene på ermene, for det finnes utvalgte oppskrifter ved enden av hvert kapittel.

Boka fås kjøpt i Bø Museum sin museumsbutikk. Ta kontakt på telefon 47468564 eller på e-post bo.museum@museumnord.no. Eller kom innom på neste arrangement!

Flere nyheter

Årets Museum er….

Norges Museumsforbund deler hvert år ut prisen «Årets Museum». Hurtigrutemuseet er i 2024 ett av 3 nominerte museum.

styret på studietur

I forrige uke var Museum Nords styre og ledelse på studietur i Ofoten, med møter og tur til Katterat, Kiruna og Ballangen

Arrangement: Utgraverne

Barn som leter etter nedgravde bein på museet