Hurtigrutemuseet har blitt hedret!

02 november 2023

Hurtigrutemuseet på Stokmarknes - Foto: Eirik Linder Aspelund

Fantastisk nyhet! Hurtigrutemuseet har blitt hedret som et av de 20 beste maritime museene i Europa! Vi er hoppende glade og stolte over!

Dette er en fantastisk anerkjennelse av vår innsats og engasjement for å formidle sjøfartshistorien og kystkulturen. Vi er takknemlige for vår trofaste dugnadsgjeng, våre besøkende og vårt utrolige team som har hjulpet oss på vei mot å bli et av Europas fremste sjøfartsmuseer og en sentral kilde for kunnskap om kystkultur. Vi ser frem til å fortsette å utvikle og berike vår historiefortelling i årene som kommer.

Les saken her:

20 of the Best Maritime Museums in Europe (travelmag.com)

Besøk Hurtigrutemuseet

Hurtigrutemuseet

Et monument over Norges samferdselshistorie: Besøk broa, maskinrommet og lugarer på hurtigruta Finnmarken (1956) i sitt ikoniske bygg. Kjenn atmosfæren i salongene fra dampskipet Finmarken (1912). Aktiviteter for barn og familier. Hurtigrutas betydning fortelles i moderne utstillinger. Mat og drikke serveres i spisesalen anno 1956.
Velkommen om bord!

Flere nyheter

SKREI-pilot på Lofotr Vikingmuseum

15. mai var filmfolka i Lofoten Film Collective og utstillingskoordinator for SKREI på Lofotr Vikingmuseum for å filme scener til en pilot. 

Klargjøring til sesong på Korsnes

Avdelingsdirektør i avdeling Ofoten, Jon Framnes, og driftsansvarlig Håvard Amundsen var på Korsnes Museum mandag 13. mai for å klargjøre til sommersesongen!

Jubileumsdag i Storvågan!

26 mai feirer vi Museum Nords 20 års jubileum med åpen dag i hele Storvågan!