Oppdag LOFOTEN: kUNST, KULTUR OG SJØMAT I VENEZIA!

08 november 2023

Etter en fantastisk reise til Italia sitter vi igjen med gode opplevelser og styrkede relasjoner. Vi er takknemlige over å ha fått være med å løfte frem Lofoten og tørrfisken, alt gjennom en kunstnerisk linse!

Arena Querini

Den 27. – 29. oktober i store verkstedhaller i Arsenale Nord – hjertet i den historiske marineindustrien i Venezia, fikk italienere og tilreisende oppleve mat, kunst, historie og musikk i «Arena Querini». Samme sted som den fantastiske Querinioperaen fra Røst fremførte sine forestillinger samme helgen. 

Som en viktig del av Arena Querini, fikk besøkende oppleve en enestående kunstutstilling som Galleri Espolin var med på å skape sammen med Lofoten Art Galleries. 

LAG – Lofoten Art Galleries, et nettverk som fremmer lokale kunstnere og gallerier i Lofoten, har samarbeidet for å øke synligheten av gallerier i regionen og tiltrekke seg reiselystne. Med støtte fra Innovasjon Norge har LAG markedsført mangfoldet og kreativiteten som preger Lofoten. 

Lofoten art galleries – vENICE

Utstillingen var en symbiose av historie og samtidskunst, skapt som en hyllest til forbindelsene mellom Venezia og Lofoten, forankret i den utrolige historien om Pietro Querini. Historien om den adelige venetianske handelsmannen Pietro Querini og hans mannskap, som forliste i Nordsjøen og overvintret på Røst i 1432, førte til en spesiell forbindelse mellom Norge og Italia hvor tørrfisk og matkultur fortsatt spiller en sentral rolle.

Kunstverk som utforsket vannets kraft og regionens kultur og naturlige skjønnhet ble presentert. «Garnet» av Cathinka Mæhlum, «Fra fjæra til åkeren» av Inger Anne Nyaas, og Bacalhau» av Ragnhild Lie var blant de bemerkelsesverdige verkene som ble utstilt. Samt «Tempur» av Mette Paalgard og tre billedvever av Vebjørg Hagene Thoe; «Kontinentene stiger», «Det 3. årtusen», og «Kontinentene bytter plass». Alle verkene utstilt var laget av kunstnere bosatt i Lofoten eller representert ved gallerier i LAG.

Galleri Espolin viste frem «Himmelskipet» av den anerkjente billedkunstneren Kaare Espolin Johnson (1907-1994). Dette kunstverket, en hyllest til regionens rike historie og kulturarv, fanget oppmerksomheten til besøkende fra hele verden.

unik arena for sjømat, kunst og kultur

Det var Arena Querini som presenterte sjømat, kunst og kultur som ga rammen til arrangementet i Arsenale Nord. Her fikk publikum oppleve presentasjoner, kokkelering og smaksprøver av nydelig sjømat arrangert av ArktiskMat med ulike stjernekokker. Destination Lofoten sørget for at publikum fikk bli godt kjent med regionen Nordland. Med presentasjoner både for italienske reiseoperatører i Milano og for et bredt internasjonalt publikum i Arena Querini. Lofoten var godt representert. Bedrifter innen reiseliv og kultur viste et stort mangfold i hva vi har å tilby i regionen.

Flere nyheter

SKREI-pilot på Lofotr Vikingmuseum

15. mai var filmfolka i Lofoten Film Collective og utstillingskoordinator for SKREI på Lofotr Vikingmuseum for å filme scener til en pilot. 

Klargjøring til sesong på Korsnes

Avdelingsdirektør i avdeling Ofoten, Jon Framnes, og driftsansvarlig Håvard Amundsen var på Korsnes Museum mandag 13. mai for å klargjøre til sommersesongen!

Jubileumsdag i Storvågan!

26 mai feirer vi Museum Nords 20 års jubileum med åpen dag i hele Storvågan!