SKREI utstillingsgruppe besøkte Bergen

09 november 2023

SKREI utstillingsgruppe besøkte Bergen, for å treffe kollegaer, knytte kontakter og hente inspirasjon og læring til utstillingsutvikling.

Forskning og sjøfart

Første post på programmet var et møte på Bjerknessenteret og presentasjon av SKREI, etterfulgt av besøk på Bergen Sjøfartsmuseum.

Hos Sjøfartsmuseet så vi på objekter som kan være relevante for SKREI, og fikk en flott omvisning av museet fra Bård Gram Økland og Eli Samuelsen. Vi snakket også om tematiske områder innenfor Sjøfartsmuseet som kan knyttes til kommende formidling og utstilling i SKREI.

Dypt hav og Lofothest

Universitetsmuseet i Bergen har en spennende og stemningsfull utstilling om dyphavet. Utstillingen er lagd i samarbeid med senter for dyphavsforskning ved Universitetet i Bergen. For utstillingsgruppa til SKREI er det inspirerende å se utstillinger som presenterer forskningsformidling, og spesielt i fagområder som er aktuelle for SKREI.

gruppebilde
Et obligatorisk gruppebilde ved Lofothesten på Universitetsmuseet i Bergen. Lofothesten, som ikke er fra Lofoten, men fra Bodø. Foto: Universitetsmuseet i Bergen

Bryggen og fiskerimuseum

På Bryggens Museum fikk vi oppleve en ganske ny utstilling, og en spektakulær måte å vise fra mange arkeologiske objekter. Dette satte vår samlingsforvalter stor pris på!

Studieturen ble avsluttet på Norges fiskerimuseum, og fiskeriutstillingen «Det eventyrlige fisket» og «Livet under vann». Vi lot oss begeistre over de mange kreative måtene utstillingene snakker til barn og unge på. Samtidig som vi kunne slå fast at aktivitetene var like underholdende for voksne!

Les om tidligere studieturer

Utstillingsgruppa til SKREI har vært på tur før. Les her:

Kreativ Utstillingsworkshop

Utstillingsgruppa til SKREI møttes i Storvågan denne uka for å jobbe videre med objekter og nøkkelpersoner til utstillingskonseptet.

Utstillingsgruppa til SKREI på tur

Utstillingsgruppa til SKREI besøkte hovedstaden i forrige uke for å hente inspirasjon til arbeidet med den nye hovedutstillingen til Otolitten.

Les mer om SKREI

SKREI

SKREI blir et senter for kunnskap og opplevelser knyttet til Lofotfisket og Norges viktigste fisk. SKREI strekker seg utenfor rammene til et tradisjonelt museum.

SKREI Research Center

SKREI Research Center (SRC) er et treårig prosjekt for å skape en infrastruktur som koordinerer internasjonal, tverrfaglig forskning og kunnskap rundt temaer knyttet til den arktiske torsken.