GaiaTalent på NAV messe for å rekruttere unge i utenforskap

16 november 2023

Overblikksbilde av jobbmesse (masse folk)

Sist uke var GaiaTalent representert under NAV sin jobbmesse på Sortland.

Det var mye aktivitet rundt GAIA-standen med oppmøtte fra de fleste aldersgrupper.

Formålet med jobbmessa var å stifte nye bekjentskaper med samarbeidspartnere og lokalsamfunnet, men også skape kjennskap til hva vi holder på med i GaiaTalent.

To menn prater.

GaiaTalent er et tiltak mot utenforskap blant unge mellom 18-30 år.

Ønsket vårt er å gi digitale talenter alternative veier til arbeid og utdanning. Vi ønsker å koble digitale talenter i utenforskap med behovet for digital kompetanse i distriktene.

Regjeringen løfter frem Gaia Talent i sin kyststrategi. Gaia Talent blir omtalt som en av løsningene på rekrutteringsutfordringene i distrikts-Norge.

Hva er egentlig et Gaia Talent?

Digitalt selvlærte mennesker i utenforskap. Unge med selvlært digital kompetanse innenfor alt fra interaktiv design, 3D-modellering og animasjon til spillutvikling, AR&VR og filmproduksjon.

Kjenner du noen utenfor jobb og skole, som liker å drive med digitale verktøy?

Vi er nå ute etter unge i alderen 18-30 år som kan alt fra 3D-modellering, sosiale medier, spillutvikling, grafisk design, innholdsproduksjon, filmproduksjon, webutvikling til digital markedsføring m.m.

Høres dette ut som noen du kjenner? Da vil vi gjerne høre fra deg!

To personer bak et bord

Portrett av en kvinne

Ane Høyem

Portrett av kvinne

Annette Kvandahl Johansen

Teamleder

Les er om GAIAs prosjekter

Gaiavesterålen

Gaia Vesterålen er en forsknings- og teknologisatsing som har som mål å skape mer miljøvennlige og bærekraftige lokalsamfunn

GaiaTalent

GAIA Talent er et tiltak mot utenforskap blant unge. Utenforskap er en av de største utfordringene i samfunnet – nasjonalt og regionalt.

GaiaDrøv

GaiaDrøv er et formidlingskonsept om sauens betydning i arktiske strøk, med fokus på Vesterålen og Nord-Norge. Målgruppen er først og fremst barn og unge i alderen 6-18 år. Hensikten er å skape interesse for landbruket, samt bidra til økt rekruttering.