SRC webinar: New Foundlands codfishng and the cod moratorium

16 november 2023

SKREI Research Center (SRC) inviterer til et spennende webinar med Jennifer Thornhill Verma 29. November kl. 14.00.

Jennifer er journalist og bor i Ottawa, Canada. I 2019 publiserte hun sin første bok «Cod Collapse, The Rise and Fall of Newfoundland´s Saltwater Cowboys» som tar for seg spørsmål om hvordan en kollaps av verdens rikeste torskestamme kunne forekomme, hvilke konsekvenser det fikk for de fiskeriavhengige samfunnene og hvordan har samfunnene tilpasset seg siden?

I vårt arbeid med SKREI er dette den ultimate komparative casen om forvaltning og sårbarhet, hvor vi kan identifisere en rekke kulturelle, økonomiske, sosiale og naturgitte likheter. Dette er en sjelden sjanse, grip muligheten.

Send Jonas og Skrei Research Center en epost om du ønsker å delta: jonas.walsoe@museumnord.no

Les mer om SKREI

SKREI Research Center

SKREI Research Center (SRC) er et treårig prosjekt for å skape en infrastruktur som koordinerer internasjonal, tverrfaglig forskning og kunnskap rundt temaer knyttet til den arktiske torsken.

SKREI

SKREI blir et senter for kunnskap og opplevelser knyttet til Lofotfisket og Norges viktigste fisk. SKREI strekker seg utenfor rammene til et tradisjonelt museum.