SRC webinar: New Foundlands codfishng and the cod moratorium

16 november 2023

SKREI Research Center (SRC) inviterer til et spennende webinar med Jennifer Thornhill Verma 29. November kl. 14.00.

Jennifer er journalist og bor i Ottawa, Canada. I 2019 publiserte hun sin første bok «Cod Collapse, The Rise and Fall of Newfoundland´s Saltwater Cowboys» som tar for seg spørsmål om hvordan en kollaps av verdens rikeste torskestamme kunne forekomme, hvilke konsekvenser det fikk for de fiskeriavhengige samfunnene og hvordan har samfunnene tilpasset seg siden?

I vårt arbeid med SKREI er dette den ultimate komparative casen om forvaltning og sårbarhet, hvor vi kan identifisere en rekke kulturelle, økonomiske, sosiale og naturgitte likheter. Dette er en sjelden sjanse, grip muligheten.

Send Jonas og Skrei Research Center en epost om du ønsker å delta: jonas.walsoe@museumnord.no

Les mer om SKREI

SKREI Research Center

SKREI Research Center (SRC) er et treårig prosjekt for å skape en infrastruktur som koordinerer internasjonal, tverrfaglig forskning og kunnskap rundt temaer knyttet til den arktiske torsken.

SKREI

SKREI blir et senter for kunnskap og opplevelser knyttet til Lofotfisket og Norges viktigste fisk. SKREI strekker seg utenfor rammene til et tradisjonelt museum.

Flere nyheter

Julemarked på Narvik Museum

Lørdag 2. Desember var det julemarked på Narvik Museum, med hele 19 salgsutstillere med stort utvalg salgsvarer og god julestemning!

Stort oppmøte og begeistring

Hva er egentlig SKREI? Det åpne informasjonsmøtet som ble holdt i slutten av november ga tilhørerne mange svar.

Koselig juleverksted i Narvik

Onsdag 29. November var det koselig juleverksted på Narvik Museum. Både familier og besteforeldre med barnebarn møtte opp, og lagde fin julepynt.