GaiaVesterålen arrangerer fikselaug

23 november 2023

GaiaVesterålen arrangerer kurs i reparasjon av klær sammen med Sortlands Husflidslag, Sortland Museum og Sortland Bibliotek. Fikselaugen arrangeres som en del av forskningsprosjektet Miljøkontrakten.

Gjennom Miljøkontrakten skal det arrangeres flere kurs i hvordan man kan leve mer bærekraftig og miljøvennlig. Først ut av kursene er reparasjon av klær, her vil man bli kurset i grunnleggende syferdigheter og reparasjon av de fleste klesplagg.

Kurset arrangeres sammen med Sortland Husflidslag som vil låne ut utstyr til selve reparasjonsarbeidet, samt fortelle litt om hva de driver med.

Miljøkontrakten er FNs bærekraftsmål omsatt til konkrete og enkle tiltak som har en målbar effekt på naturen og miljøet i Vesterålen. Et stort antall vesterålinger fra alle kommuner i regionen har i fellesskap kommet frem til tiltakene over de siste to årene.

Tiltak for private hushold testes nå gjennom en nettside hvor man registrerer tiltak man har utført.

I testen skal 29 hushold spredt rundt i de forskjellige kommunene i Vesterålen bruke hverdagens muligheter til å gjøre en viktig forskjell for naturen og miljøet. Målet er å skape en mer miljøvennlig hverdag for deg og din familie. Deltakerne skal bruke noen få minutter på enkle tiltak i hverdagen, og følge sin egen progresjon gjennom perioden 1.september – 15.desember 2023.

Formålet med pilotperioden er å teste funksjon og brukervennlighet av Miljøkontrakten som webbasert app og innhente deltakernes erfaringer med de ulike tiltakene.

Les mer om kurset her: Fikselaug – Gratis kurs i reparasjon av klær

Samarbeidspartnere i Miljøkontrakten er Museum Nord, Nordlandsforskning, GaiaVesterålen, Reno-Vest IKS, Deadline Media og Vesterålen IKT.