Ny økonomi- og administrasjonssjef i Museum Nord

23 november 2023

Det er med stor glede at vi kan informere om at Line Andreassen har takket ja til stillingen som ny økonomi- og administrasjonssjef i Museum Nord.

Line Andreassen arbeider i dag som økonomisjef i Vestvågøy kommune. Hun tiltrer stillingen i Museum Nord 1. mars 2024. Ole Martin Hammer, som har fylt rollen i mer enn 20 år, går av med pensjon sommeren 2024.

Om stillingen:

Økonomi- og administrasjonssjefen har en svært sentral rolle i ledergruppen i Museum Nord. Blant ansvarsområdene og arbeidsoppgavene ligger

Kontorsted for økonomi- og administrasjonssjefen blir i Museum Nords administrasjon på Borg.

Om Museum Nord

Gjennom flere tiår har vi i Museum Nord fått lov til å ivareta og formidle den rike og stolte kulturarven i Lofoten, Vesterålen og Ofoten. Kjente destinasjoner og merkevarer som Lofotr Vikingmuseum og Hurtigrutemuseet, har sammen våre 19 andre besøkssteder flere hundre tusen besøkende fra hele verden hvert år. På denne måten har Museum Nord også etablert seg som en hjørnestein i regionens reiselivsnæring.

I tillegg til vår museumsdrift arbeider vi kontinuerlig med forskning, samlingsarbeid og kunnskapsutvikling i våre museer og gjennom våre prosjekter. Programmene Interreg og Creative Europe i regi av EU er eksempler på slike prosjekter.  Det samme gjelder SKREI – et senter for kunnskap og opplevelser knyttet til lofotfisket, som vil åpne i Kabelvåg i 2026.

Museum Nord får driftsstøtte over Kulturdepartementets tilskuddsordning for museer og har også en betydelig kommersiell virksomhet. Den kommersielle virksomheten ivaretas hovedsakelig av vårt datterselskap Lofotr Næringsdrift AS. Omsetningen for begge selskaper endte på 118 millioner kroner i 2022, hvorav 50% av dette var egeninntekt.

Totalt sett sysselsetter disse to organisasjonene 110 årsverk, og 200 mennesker i høysesongen – en sammensveiset og engasjert gjeng som preges av sterk interesse for kulturhistorie, formidling og våre lokalsamfunn.

Vi ønsker Line velkommen som ny økonomi- og administrasjonssjef i Museum Nord 1. mars 2024!