GAIA: Invitasjon til pressemøte om digitale løsninger for klimatilpasninig

28 november 2023

Artikkel tittel

GAIA Vesterålen er invitert til europeisk pressekonferanse der vi skal ha en orientering om pilot Vesterålen i RESIST-prosjektet. Under morgendagens pressekonferanse skal vi se nærmere på de digitale løsningenes rolle i forskningsprosjektet.

🗓️ 29 November
⌚️
09:00 AM – 10:30 AM (CEST)
📍

Register deg her ⤵

RESIST er EUs “flaggskip” i møte med klimaforandringene. Prosjektet vil styrke motstandskraften og akselerere transformasjonen og øke tilpasningsdyktigheten til 12 klimasårbare EU-regioner, Vesterålen er valgt ut som en av disse regionene.

Prosjektet er en del av en bredere strategi på europeisk nivå: EU Mission Adaptation to Climate Change. Oppdraget fokuserer på å støtte minst 150 europeiske regioner, byer og lokale myndigheter innen 2030 i deres innsats for å bygge motstandskraft mot virkningene av klimaendringer. RESIST vil engasjere så langt tolv europeiske regioner med ulike sosioøkonomiske profiler som vil teste tilpasningsløsninger til fem sentrale klimautfordringer: flom, tørke, hetebølger, skogbranner og jorderosjon.

RESIST-prosjektet i GAIA Vesterålen mottok den største EU-tildelingen til et norskledet klimaprosjekt med en totalfinansiering på 273 millioner kroner gjennom HORIZON Europe programmet.