GAIA: Invitasjon til pressemøte om digitale løsninger for klimatilpasninig

28 november 2023

Artikkel tittel

GAIA Vesterålen er invitert til europeisk pressekonferanse der vi skal ha en orientering om pilot Vesterålen i RESIST-prosjektet. Under morgendagens pressekonferanse skal vi se nærmere på de digitale løsningenes rolle i forskningsprosjektet.

🗓️ 29 November
⌚️
09:00 AM – 10:30 AM (CEST)
📍
Online

Register deg her ⤵
https://lnkd.in/gzgzMtaz

RESIST er EUs “flaggskip” i møte med klimaforandringene. Prosjektet vil styrke motstandskraften og akselerere transformasjonen og øke tilpasningsdyktigheten til 12 klimasårbare EU-regioner, Vesterålen er valgt ut som en av disse regionene.

Prosjektet er en del av en bredere strategi på europeisk nivå: EU Mission Adaptation to Climate Change. Oppdraget fokuserer på å støtte minst 150 europeiske regioner, byer og lokale myndigheter innen 2030 i deres innsats for å bygge motstandskraft mot virkningene av klimaendringer. RESIST vil engasjere så langt tolv europeiske regioner med ulike sosioøkonomiske profiler som vil teste tilpasningsløsninger til fem sentrale klimautfordringer: flom, tørke, hetebølger, skogbranner og jorderosjon.

RESIST-prosjektet i GAIA Vesterålen mottok den største EU-tildelingen til et norskledet klimaprosjekt med en totalfinansiering på 273 millioner kroner gjennom HORIZON Europe programmet.

Flere nyheter

Familiesøndag på Lofotmuseet 25. februar

Familiedagen på Lofotmuseet 25. februar var en fantastisk opplevelse for både store og små! 

Vinterferien på Lofotr

Vinterferien på Lofotr Vikingmuseum har et fullpakket program. 2 uker med spennende aktiviteter for små og stor. Kom og besøk oss!

Frivillighet på Hurtigrutemuseet

Vi er veldig heldige som har så mange flotte frivillige som hjelper oss ved Hurtigrutemuseet! Møt Eivind, vår nyeste frivillige