SKREI: informasjonsmøte 29. november

29 november 2023

Vi har gleden av å invitere våganværinger, lofotinger og alle interesserte til informasjonsmøte om SKREI. Møtet blir avholdt onsdag 29. november i Kabelvåg.

SKREI-prosjektet er i full gang og vi ønsker å dele våre planer og status med alle interesserte. Akkurat nå pågår riving på tomta. Før dette er det utført masse, masse arbeid. Veien fra idé til realitet er lang og fylt av oppgaver. Prosjektet skal presenteres for ulike partnere, det skal tegnes samarbeidsavtaler, skaffes finansiering. Bygg og anlegg skal tegnes og ikke minst – det skal skapes innhold og opplevelser for de besøkende.

hva er skrei – og hvor er vi i løypa?

På møtet vil vi dele informasjon om prosessen så langt, om status pr i dag og om veien videre. Det blir rett og slett en kveld med innsikt og informasjon om SKREI; hva er SKREI og hvor er vi i løypa med arbeidet.

Møt Åsa Elstad – ute med ny bok

SKREI skal dele kunnskap og opplevelser om skreien og lofotfisket – i mange format og med ulike perspektiver. Denne kvelden har vi den store gleden av å kunne ønske en aktuell og historiker og forfatter velkommen – for å dele relevant historie fra sin nye bok «Trådar fra fortida». Åsa Elstad har utdanning i tekstilforming, en dr. art-grad i historie og vært museumskonservator.

Åsa er medforfatter på en rekke verk om blant annet kystkultur og fiskerier, husflid og klær. Nå er Åsa aktuell med boka «Tråder fra fortida» (utgitt på Museumsforlaget). Boken har fått god oppmerksomhet, blant annet har Åsa vært på NRK Nitimen med boka.

Bilder fra boka "Trådar fra fortida"
Bilder fra boka «Trådar fra fortida», Åsa Elstad.

tid og sted for informasjonsmøtet

Når: Onsdag 29. november kl. 18.00 – ca 20.00
Hvor: Arbeidern, Kabelvåg
Påmelding: nei, bare møt opp, alle er velkomne.
Enkel servering.

Velkommen!

(Plakat: God Strek. Illustrasjoner SKREI: LPO Arkitekter. Bilde av Åsa Elstad: Trond Gansmoe Johnsen, hentet fra Museumforlaget.no)

Flere nyheter

Museum nord på konferanse for kreativ næring

Museum Nord var tilstede på konferanse for kreativ næring i Harstad i juni 2024.

Åpning og bryggetreff på Korsnes

Åpning og bryggetreff på Korsnes – Over hundre tok turen innom Korsnes Museum på lørdag 22. juni

pangstart på sommerseongen!

Pangstart på sommersesongen: Sortland Museum åpnet sommersesongen lørdag 15. juni med besøk av ca 150 gjester!