julestemning på Lofotr Vikingmuseums juleverksted

06 desember 2023

Siste lørdag før advent har vi som tradisjon å lage til juleverksted for små og store, og det gjorde vi igjen i år! Lørdag 2. desember åpnet vi dørene og mange spennende aktiviteter var klare for våre gjester I den mørke og kalde starten av desember var det lyst og varmt på Lofotr Vikingmuseum hvor julestemningsfaktor var svært høy. Juletreet ble pyntet og hesten Anastasia var klar for å ta de små med på en liten ridetur på tunet. Klipping, liming, pussing og pinnebrødbaking var bare noen av aktivitetene som også sto på agendaen.

Spennende aktiviteter

Atmosfæren i høvdinghuset var fantastisk og magisk, og alle gjestene ble utfordret til å lage noe fint til jul. Det var vikingmusikken, lukten av ferdigbakt pinnebrød og sodd i gildehallen hvor høvdingen og husfrua serverer vikinggilde. Forskjellige tekstilhåndverk var tilgjengelig, og du kunne også få kle deg ut som en viking. Ikke minst var de også mange ulike aktiviteter med treverk! Vi fikk lov til å dele julestemningen med 385 besøkende! Barn og voksne sammen med Lofotr sine vikinger forberedte gaver, kort og pynt til jul. Vi storkoste oss og fikk mange fine tilbakemeldinger på at familiene gjorde det også. Det var definitivt veldig artig å se så mange barn som koste seg! Mange av dem var veldig gira på å lage små gaver å gi til sine kjære både med hjelp av foreldrene eller på egen hånd.

Butikken hadde julesalg av masse varer samt gode priser på årskort for 2024. Visste dere at årskort på Lofotr Vikingmuseum også inkluderer vikingfestivalen og mange andre arrangementer.

Tusen takk til alle for at dere var med på å skape julestemning sammen med oss!

Vi gleder oss til å se dere igjen i løpet av året og kanskje også til neste års verksted. Tradisjon tro blir det også verksted lørdagen før 1 advent i 2024, altså 30 november 2024 😊!