Registreringsøkt på Andøymuseet

07 desember 2023

Årets siste registreringsøkt for samlingsforvaltningsgruppa vår ble lagt til Andøymuseet.

Denne gangen registreres gjenstander som står utstilt i de forskjellige utstillingsrommene på Andøymuseet. I gamle dager registrerte museene gjenstandene sine ofte i protokoller. I dag fotograferes objektene og legges inn i Primus. Men arbeidet i gamle dager var ikke fånyttes, protokollene kommer godt med i dag når vi skal finne ut informasjon om gjenstandene.

to mennesker ser i en bok og pc
Ingrid og Markus studerer gamle protokoller og forbereder digitalisering til Primus under registreringsøkt på Andøymuseet. Foto: Jaroslav Bogomolov

Teamet som møttes på registreringsøkt på Andøymuseet var fagansvarlig forvaltning, og samlingsforvaltere fra Lofotmuseet og Hurtigrutemuseet, i tillegg til kollegaer fra Andøymuseet.

Denne registreringsøkta var fjerde i rekken og årets siste. Tidligere i år har gjengen vært på Lofotmuseet, Sørvågen radio og Kjøpsvik Museum. Registreringsøktene fortsetter til neste år, med besøk på andre museer.

Les om de tidligere rundene her:

Registrering på samlebånd

Sammen med fagansvarlig samlingsforvaltning Jaroslav, har samlingsforvaltningsgruppa til Museum Nord begynt på en serie registreringsøkter – rett og slett registrering på samlebånd.

Registreringsøkt på Sørvågen Radio

I slutten av august møttes samlingsforvaltningsgruppa vår til en ny registreringsøkt, denne gangen på Sørvågen Radio – et telemuseum.

Registreringsøkt på Kjøpsvik Museum

I forrige uke møttes samlingsforvaltningsgruppa vår til en ny registreringsøkt, denne gangen på Kjøpsvik Museum i Ofoten.

Lurer du på hva som skjer behind the scenes når våre kule samlingsforvaltere møtes? Sjekk ut denne reel’en på vår Instagramkonto.