Registreringsøkt på Andøymuseet

07 desember 2023

Årets siste registreringsøkt for samlingsforvaltningsgruppa vår ble lagt til Andøymuseet.

Denne gangen registreres gjenstander som står utstilt i de forskjellige utstillingsrommene på Andøymuseet. I gamle dager registrerte museene gjenstandene sine ofte i protokoller. I dag fotograferes objektene og legges inn i Primus. Men arbeidet i gamle dager var ikke fånyttes, protokollene kommer godt med i dag når vi skal finne ut informasjon om gjenstandene.

to mennesker ser i en bok og pc
Ingrid og Markus studerer gamle protokoller og forbereder digitalisering til Primus under registreringsøkt på Andøymuseet. Foto: Jaroslav Bogomolov

Teamet som møttes på registreringsøkt på Andøymuseet var fagansvarlig forvaltning, og samlingsforvaltere fra Lofotmuseet og Hurtigrutemuseet, i tillegg til kollegaer fra Andøymuseet.

Denne registreringsøkta var fjerde i rekken og årets siste. Tidligere i år har gjengen vært på Lofotmuseet, Sørvågen radio og Kjøpsvik Museum. Registreringsøktene fortsetter til neste år, med besøk på andre museer.

Les om de tidligere rundene her:

Registrering på samlebånd

Sammen med fagansvarlig samlingsforvaltning Jaroslav, har samlingsforvaltningsgruppa til Museum Nord begynt på en serie registreringsøkter – rett og slett registrering på samlebånd.

Registreringsøkt på Sørvågen Radio

I slutten av august møttes samlingsforvaltningsgruppa vår til en ny registreringsøkt, denne gangen på Sørvågen Radio – et telemuseum.

Registreringsøkt på Kjøpsvik Museum

I forrige uke møttes samlingsforvaltningsgruppa vår til en ny registreringsøkt, denne gangen på Kjøpsvik Museum i Ofoten.

Lurer du på hva som skjer behind the scenes når våre kule samlingsforvaltere møtes? Sjekk ut denne reel’en på vår Instagramkonto.

Flere nyheter

Vinterferien på Lofotr

Vinterferien på Lofotr Vikingmuseum har et fullpakket program. 2 uker med spennende aktiviteter for små og stor. Kom og besøk oss!

Frivillighet på Hurtigrutemuseet

Vi er veldig heldige som har så mange flotte frivillige som hjelper oss ved Hurtigrutemuseet! Møt Eivind, vår nyeste frivillige

LOFOTKONFERANSEN 2024

Museum Nord deltok på Lofotkonferansen 2024 arrangert av våre partnere i «Lofoten De Grønne Øyene» på Thon hotell Svolvær 14. og 15.februar.