Registreringsøkt på Andøymuseet

07 desember 2023

Årets siste registreringsøkt for samlingsforvaltningsgruppa vår ble lagt til Andøymuseet.

Denne gangen registreres gjenstander som står utstilt i de forskjellige utstillingsrommene på Andøymuseet. I gamle dager registrerte museene gjenstandene sine ofte i protokoller. I dag fotograferes objektene og legges inn i Primus. Men arbeidet i gamle dager var ikke fånyttes, protokollene kommer godt med i dag når vi skal finne ut informasjon om gjenstandene.

to mennesker ser i en bok og pc
Ingrid og Markus studerer gamle protokoller og forbereder digitalisering til Primus under registreringsøkt på Andøymuseet. Foto: Jaroslav Bogomolov

Teamet som møttes på registreringsøkt på Andøymuseet var fagansvarlig forvaltning, og samlingsforvaltere fra Lofotmuseet og Hurtigrutemuseet, i tillegg til kollegaer fra Andøymuseet.

Denne registreringsøkta var fjerde i rekken og årets siste. Tidligere i år har gjengen vært på Lofotmuseet, Sørvågen radio og Kjøpsvik Museum. Registreringsøktene fortsetter til neste år, med besøk på andre museer.

Les om de tidligere rundene her:

Registrering på samlebånd

Sammen med fagansvarlig samlingsforvaltning Jaroslav, har samlingsforvaltningsgruppa til Museum Nord begynt på en serie registreringsøkter – rett og slett registrering på samlebånd.

Registreringsøkt på Sørvågen Radio

I slutten av august møttes samlingsforvaltningsgruppa vår til en ny registreringsøkt, denne gangen på Sørvågen Radio – et telemuseum.

Registreringsøkt på Kjøpsvik Museum

I forrige uke møttes samlingsforvaltningsgruppa vår til en ny registreringsøkt, denne gangen på Kjøpsvik Museum i Ofoten.

Lurer du på hva som skjer behind the scenes når våre kule samlingsforvaltere møtes? Sjekk ut denne reel’en på vår Instagramkonto.

Flere nyheter

Museum nord på konferanse for kreativ næring

Museum Nord var tilstede på konferanse for kreativ næring i Harstad i juni 2024.

Åpning og bryggetreff på Korsnes

Åpning og bryggetreff på Korsnes – Over hundre tok turen innom Korsnes Museum på lørdag 22. juni

pangstart på sommerseongen!

Pangstart på sommersesongen: Sortland Museum åpnet sommersesongen lørdag 15. juni med besøk av ca 150 gjester!