Rekordbesøk på Gammeldags Jul på Å!

07 desember 2023

Rekordbesøk på Gammeldags Jul på Å!

Gammeldags Jul på Å var veldig populært i år. Vi hadde en spesiell gjest, den berømte og elskede Brannbamsen Bjørnis sammen med Brannvesenet fra Moskenes-Flakstad, Vestvågøy og Harstad.

Første lørdagen i desember har vært den viktigste dagen på Å i hele 33 år. Den dagen arrangerer Norsk Fiskeværsmuseum Gammeldags Jul. Det er en dag for å møtes, prate, kose og være sammen. Sponsorene hjelper å knytte sammen hele Lofoten denne dagen. Moskenes Husflidslag begynte Gammeldags jul-tradisjonen på Å, sammen med Fiskeværsmuseum i 1990. Siden 2022 Norsk Fiskeværsmuseum har tatt over hele arrangementet.

2023 skiller seg ut. Vi har tenkt på barn, og hadde visjonen om å få Bjørnis til Å. Vi har jobbet hardt, fått mye støtte og hjelp, og bygd godt samarbeid med de lokale entreprenørene.

Drømmen ble til virkelighet! Vi har kledd Å i julelys og juledekorasjon. De røde brannbilene, lokale foreningene, arrangørene og ikke minst alle gjestene fra små til stor har fylt Å med livet og glede på lørdag 2. desember. Med ca. 500 besøkende nådde vi et rekordbesøk.

Listen er langt, la oss vise frem, hvor mange engasjerte seg i år!

1. Brannbamsen Bjørnis med 2 show.
  2. Julemarked med 10 lokale utstillere
  3. Åpent Hovedgård med loddsalg og julefortelling
  4. Moskenes Røde Kors stilte ut.
  5. Brannvesenet med 3 Brannbiler stilte ut.
  6. Vedskjåen Kafe-Brygga Restaurant åpnet for dagen.
  7. Sørvågen Maskin og Transport med utstilling, gratis refleksvest til barna og konkurranse.
  8. Bakeriet i Å var åpent med fersk kanelsnurr.
  9. Husmansstua med smultring og loddsalg
  10. Smultring baking på kjøkkenet
  11. Bedehuset: Adventsstund med presten.
  12. Juletregang med Lofotodden Musikkorps.
  13. Jager og Fiskeforening Moskenes stilte ut.
  14. Besøk fra Nissefar og Nissemor.
  15. Loddsalg og suvenirer i Gammelbutikken.
  16. Lions Klub
  17. Juleverksted og ansiktsmaling på Kafeen (snøkule av syltetøyglass, julesmykke, bivokslys, julekort)
  18. Rebusløp. Premie var gratis is

Vi er stolte over statistikken for 2023:

15 lokale frivillige hjalp oss å få alt på plass, selge lodd og bake og selge kanelsnurrer og smultringer. Bakeriet lagde 600 kanelsnurrer!

Vi har samlet gevinster fra 124 individuelle sponsorer og pakket inn 488 gevinster.  Vi ble tomt for syltetøyglass i juleverksted og storkoset oss med de aktivitetene.

Tusen hjertelig takk til alle som har sponset arrangementet, stilt ut, besøkt oss, eller fulgte oss.

Vi sees neste år, vi gleder oss!