Ny daglig leder i Lofotr Næringsdrift AS og nestleder i Museum Nord

13 desember 2023

Vi ønsker Torunn Rørvik Wilhelmsson velkommen som ny daglig leder i Lofotr Næringsdrift AS og nestleder i Museum Nord. Torunn tiltrer stillingen 1. februar 2024.

Ole Martin Hammer, som har fylt rollen i mer enn 20 år, går av med pensjon sommeren 2024. Torunn har en spennende og relevant bakgrunn og vi ser fram til å få henne med på laget.  

Torunn Rørvik Wilhelmsson har tidligere blant annet vært daglig leder i Lofoten Kulturhus KF, utviklings- og næringssjef i Skånland/nye Tjeldsund kommune og rådgiver innen utvikling av reiselivsnæringen i Innovasjon Norge og Finnmark Reiseliv. Hun har utdanning innen ledelse, reiseliv, stedsutvikling og kunsthistorie.  

Torunn Rørvik Wilhelmsson tiltrer stillingen 1. februar 2024.  

Om stillingen: Etter over 20 år i rollen, går vår nåværende daglige leder for Lofotr Næringsdrift AS av med pensjon sommeren 2024. Nå har vi funnet vår nye daglige leder. Rørvik Wilhelmsson får hovedansvaret for å lede kommersiell drift og utvikling i konsernet, og vil også være stedfortreder i Museum Nord ved direktørens fravær. 

Blant daglig leders oppgaver og arbeidsområder ligger ansvar for

Stillingen rapporterer direkte til administrerende direktør i Museum Nord. Det er samme styre i begge selskaper. 

Om Stiftelsen Museum Nord

Gjennom flere tiår har Stiftelsen Museum Nord fått lov til å ivareta og formidle den rike og stolte kulturarven i Lofoten, Vesterålen og Ofoten. Kjente destinasjoner og merkevarer som Lofotr Vikingmuseum, Lofotmuseet, Hurtigrutemuseet, har sammen våre 18 andre besøkssteder flere hundre tusen besøkende fra hele verden hvert år. På denne måten har Museum Nord også etablert seg som en hjørnestein i regionens reiselivsnæring. 

I tillegg til vår museumsdrift arbeider vi kontinuerlig med forskning, samlingsarbeid og kunnskapsutvikling i våre museer og gjennom våre prosjekter. Programmene Interreg og Creative Europe i regi av EU er eksempler på slike prosjekter. Det samme gjelder SKREI – et senter for kunnskap og opplevelser knyttet til lofotfisket, som vil åpne i Kabelvåg i 2026. 

Museum Nord får driftsstøtte over Kulturdepartementets tilskuddsordning for museer og har også en betydelig kommersiell virksomhet. Den kommersielle virksomheten ivaretas hovedsakelig av vårt datterselskap Lofotr Næringsdrift AS. Omsetningen for begge selskaper endte på 118 millioner kroner i 2022, hvorav 50% av dette var egeninntekt. 

Totalt sett sysselsetter disse to organisasjonene 110 årsverk, og 200 mennesker i høysesongen – en sammensveiset og engasjert gjeng som preges av sterk interesse for kulturhistorie, formidling og våre lokalsamfunn. 

Vi ønsker Torunn velkommen som ny daglig leder i Lofotr Næringsdrift AS og nestleder i Museum Nord fra 1. februar 2024.

Flere nyheter

Vinterferien på Lofotr

Vinterferien på Lofotr Vikingmuseum har et fullpakket program. 2 uker med spennende aktiviteter for små og stor. Kom og besøk oss!

Frivillighet på Hurtigrutemuseet

Vi er veldig heldige som har så mange flotte frivillige som hjelper oss ved Hurtigrutemuseet! Møt Eivind, vår nyeste frivillige

LOFOTKONFERANSEN 2024

Museum Nord deltok på Lofotkonferansen 2024 arrangert av våre partnere i «Lofoten De Grønne Øyene» på Thon hotell Svolvær 14. og 15.februar.