Dette var mest populært i 2023

02 januar 2024

Hva slo mest an på museumnord.no i 2023? Jo, det kan vi fortelle deg her! Bli med oss på en liten årskavalkade på det som var mest populært i 2023.

Mest populære museumssider

Topp tre museer fra 2022 gjentar suksessen også i 2023:

Lofotakvariet

Et møte med livet i Lofot-havet. Skrei, kveite, krabber, sei og hyse – disse og mange flere møter du i akvariet. Mating av sel og oter til faste tidspunkter. Kafè.

Narvik Museum

Den spektakulære Ofotbanen og malmtog, Narviks utvikling og industri, i tillegg til vandre- og kunstutstillinger.

Norsk Fiskeværsmuseum

Et av Norges best bevarte og komplette fiskevær. Besøk ulike bygninger; bl.a. naust, trandamperi, husmansstua. Hovedtema: livet i fiskeværet 1840–1960 og utviklingen av lofotfisket de siste 250 år. Butikk og sommerkafé.

Se alle museumssidene her.

Mest populære nyheter

De tre mest leste nyhetssakene i 2023 var om oteren Eddie som kom til Lofotakvariet, og to saker i fra SKREI.

Eddie – vår nye oter

Eddie ble født et sted på Sotra utenfor Bergen, mest sannsynlig på sensommeren 2022.

Hun ble funnet etter at moren ble påkjørt, og tatt med hjem til en familie på Sotra. Der fikk hun bo i flere måneder før hun tok den lange flyturen opp til oss på Lofotakvariet i slutten av januar 2023.

Materialer til ombruk – våganheimen rives

Gamle Våganheimen skal rives i forbindelse med oppstart av SKREI. I den anledning ønsker Skrei Eiendom å gi interessenter i lokalmiljøet muligheten til å ombruke noe av materialene fra byggene som skal rives.

SKREI: informasjonsmøte 29. november

Velkommen til informasjonsmøte om SKREI onsdag 29. november 2023.

Gå ikke glipp av alle de andre nyhetene som ble publisert – de finner du her.

Mest populære arrangementer

De tre mest populære arrangementene var en stemningsfull tankkonsert med Stemmeklang + ParallaxNeptun Sildoljefabrikk, 100-årsmarkeringa av elektrifiseringen av Ofotbanen, og supersalg av årskort og juleverkstedHurtigrutemuseet.

prallax & stemmeklang
Dette var mest populært i 2023: Prallax & Stemmeklang sin konsert på Neptun Sildoljefabrikk.

Se hvilken arrangementer og aktiviteter vi har planlagt for 2024 her.

Mest populære historier

Historiene til Lofotr Vikingmuseum topper lista over mest leste:

Båtgrav på Lofotr Vikingmuseum

Lær om båtgrav i vikingtid på Lofotr Vikingmuseum.

Fiske og sjøfangst i vikingtid

Lær om fiske og sjøfangst i vikingtid.

Kopi av billedvevfragmenter fra OSEBERG SKIPSGRAV

Les mer om billedvevfragmenter fra Oseberg skipsgrav.

Museene byr på både lang- og kortlesing, artige og rørende historier fra våre regioner. Du finner alle historiene her.

Mest besøkte prosjektsider

SKREI og GAIA Vesterålen står for de mest populære prosjektsidene:

SKREI

SKREI blir et senter for kunnskap og opplevelser knyttet til Lofotfisket og Norges viktigste fisk. SKREI strekker seg utenfor rammene til et tradisjonelt museum.

Gaiavesterålen

Gaia Vesterålen er en forsknings- og teknologisatsing som har som mål å skape mer miljøvennlige og bærekraftige lokalsamfunn

SKREI Research Center

SKREI Research Center (SRC) er et treårig prosjekt for å skape en infrastruktur som koordinerer internasjonal, tverrfaglig forskning og kunnskap rundt temaer knyttet til den arktiske torsken.

Mest populære opplevelser og utstillingssider

Museene forteller om utstillinger og opplevelser du kan oppsøke når du er på besøk. Ikke overraskende var bakeriet på Å og opplevelsene hos Lofotakvariet mest populære i 2023:

Bakeriet på Å

Verdens beste kanelsnurrer og bakevarer?

Møt selene våre

Selmating står på programmet to ganger om dagen hos Lofotakvariet.

Møt oterne våre

Oter mating står på programmet to ganger om dagen på Lofotakvariet

Les årkavalkaden for 2022

Hvis du er nysgjerrig på hva som var mest populært i 2022, kan du mimre tilbake her:

Mest populært i 2022

Vi starter nyåret med litt statistikk! Dette var mest populært i 2022 på museumnord.no.