Rekordår for Hurtigrutemuseet med Over 40 000 Besøkende i 2023

04 januar 2024

Kay-Hugo Wessel

Hurtigrutemuseet på Stokmarknes har opplevd et rekordår i 2023, med mer enn 40 000 besøkende. Dette er en betydelig økning sammenlignet med (litt over) 25 000 gjester i 2022, noe som markerer et vendepunkt for museet etter en periode med lavere besøkstall.

En av de viktigste faktorene bak denne økningen er den økende populariteten av museets årskort, som har solgt over 800 stykker i løpet av året. Disse kortene tilbyr ubegrenset adgang til museets utstillinger, kafeteria på museet og har vist seg å være en attraktiv investering for lokalbefolkningen og tilbakevendende besøkende.

Hurtigrutemuseet, som er dedikert til Norges ikoniske kystekspressrute, har blitt et knutepunkt for både turister og lokale innbyggere. Utstillingene som omhandler den historiske og kulturelle betydningen av Hurtigruten, har fått fornyet interesse, delvis takket være museets innovative tilnærming til utstillingsdesign og interaktive opplevelser.

«Vi er utrolig stolte over å ha oppnådd dette milepælet,» sier museets fungerende leder og avdelingsleder for Vesterålen Brynjar Pettersen. «Det viser at vårt arbeid med å formidle historien om Hurtigruten og dens rolle i Norge resonnerer med folk. Årskortene har spesielt vært en suksess og bidratt til en sterkere tilknytning til lokalsamfunnet.»

Museet har også gjennomført en rekke spesialevents, barne- og familiearrangementer, foredrag og midlertidige utstillinger i løpet av året, som har trukket til seg et bredere publikum. Med en rekke planlagte aktiviteter og utstillinger for 2024, ser Hurtigrutemuseet frem til enda et år med vekst og engasjement med historieinteresserte fra hele verden.

Denne økningen i besøkstall er et vitnesbyrd om museets innsats for å forbedre og utvide sitt tilbud, og det forventes at trenden vil fortsette i de kommende årene.

Aliz Fulop