Kunstgave fra Australia

05 januar 2024

kunstgave fra Australia

Narvik Museum har mottatt en fantastisk kunstgave hele veien fra Australia! Gaven er et verk av den lokale kunstneren Trygve Thorsen fra 1941.

Foto av maleri av fire menn som arbeider med tønner og esker med fisk
Trygve Thorsen 1941

Trygve Thorsen (1892-1964) var født i Arendal og kom til Narvik med familien når han var ti år. Faren etablerte egen virksomhet i byen. Thorsen gikk i fotograflære allerede som 15 åring, og gikk senere på Den Kgl. Tegneskole i Kristiania, Statens Håndverk- og Industriskole og Kunstakademiet. Han dro på studiereiser til Tyskland og Italia. Thorsen jobbet som både tegner, maler og billedhugger.

kunst
Lekende barn, av Trygve Thorsen

Thorsen har utført en lang rekke portrettbyster og relieffer, representert på en lang rekke kollektivutstillinger, flere separatutstillinger, Høstutstillingen og Nord-Norsken, sist i 1982.De mest kjente skulpturene i Narvik er Rallaren i Gubrandsens park, Sjømannen i havneparken og Lekende barn på torvet mm.

Narvik Museum er allerede eier av ett av Thorsens malerier og skissene til verket Lekende barn, som kan ses i museets utstilling frem til medio mars. Narvik Museum sender en stor takk til giver i Australia!

Flere nyheter

Artig teaterhappening markerer Museum Nord 20 år

På Øksnes museum gikk første jubileumsarrangement av stabelen: en humoristisk teateropplevelse om kjempen Stor-Johan og Andrea.

Barnehagebesøk i Ballangen

Tirsdag 27. februar fikk Ballangen Museum besøk av en energisk gjeng barnehagebarn fra en lokal barnehage i Ballangen.

Årsrapport 2023

Årsrapporten for 2023 er her! Ta en kikk på hva vi har oppnådd i løpet av fjoråret.