Ukas Objekt 2024

05 januar 2024

Ukas Objekt 2024

Ukas objekt 2024 er et samarbeidsprosjekt med støtte fra Nordlands fylkeskommune, mellom flere av museene i Nordland: Narvik KrigsmuseumMuseum NordNordlandsmuseetHelgeland Museum og Árran Lulesamiske senter.

Illustrasjonsbilde med teksten Teksten Ukas objekt Arran lulesamisk senter Helgeland museum museum nord narvik krigsmuseum nordlandsmuseet med støtte fra nordland fylkeskommune på blå bakgrunn

Året 2024 er kulturhovedstadåret, og hver uke gjennom året skal museene i samarbeidsprosjektet vise frem objekter fra våre mangfoldige samlinger. Hvert museum har «sine uker» hvor et objekt skal presenteres på museets nettside og sosiale medier, mens de andre museene deler ukas objekt på sine egne sosiale medier.

museumsgjenstander
Foto: Jaroslav Bogomolov

Gjenstandene som skal presenteres gjennom året er fra mange forskjellige gjenstandsgrupper og med forskjellig tematikk. Følg med hver uke for å se ukas objekt!

Narvik Krigsmuseum er første ut med ukas objekt for uke 1: Lysestake fra Bones i Salangsdalen

Les mer om ukas objekt

Ukas objekt

Ukas objekt 2024 er et samarbeidsprosjekt mellom museer i Nordland: Museum Nord, Nordlandsmuseet, Helgeland Museum, Árran lulesamiske senter og Narviksenteret.