2023 ble et rekordår!

09 januar 2024

Med 119 162 besøkende på Lofotr Vikingmuseum ble det satt ny besøksrekord i 2023. Etter endt sommersesong hadde vi allerede lagt en flott sesong bak oss og tallene var overraskende gode. Turister fra hele verden hadde besøkt museet og det var også en god økning av lokale besøkende. Selve Vikingfestivalen var den mest besøkte siden stiftelsen i 2004.

Selv om det vi håpet å overstige besøkstallet fra 2019, nemlig 104 614, ble likevel årets resultat over all forventning.

Veldig stolt og overrasket over resultatet

I et intervju for Lofotposten uttaler administrasjons- og økonomisjef i Museum Nord, Ole Martin Hammer, at han «er selvsagt veldig stolt og overrasket over besøkstall ved Lofotr Vikingmuseet i 2023. Vi ser at det har vært godt besøk ved flere av de våre besøkssteder vi har ansvaret for. Blant annet Hurtigrutemuseet på Stokmarknes, Norsk Fiskeværsmuseum på Å og Lofoten Krigsminnemuseum i Svolvær. Økningen er ekstra høy ved Lofotr Vikingmuseet. Jeg hadde et håp og budsjetterte med 110000 besøkende i 2023. At vi har like under 120000 besøkende er fantastisk».

Ole Martin Hammer forklarer at «Økningen ved Lofotr Vikingmuseet fordeler seg på økning fra Cruise til Lofoten og at Kystruten (Hurtigruten og Havila) i løpet av 2023 har kommet tilbake. Størst er økningen i antall for vanlige turister (voksne, barn og familier) som besøker oss».

Flere nyheter

Familiesøndag på Lofotmuseet 25. februar

Familiedagen på Lofotmuseet 25. februar var en fantastisk opplevelse for både store og små! 

Vinterferien på Lofotr

Vinterferien på Lofotr Vikingmuseum har et fullpakket program. 2 uker med spennende aktiviteter for små og stor. Kom og besøk oss!

Frivillighet på Hurtigrutemuseet

Vi er veldig heldige som har så mange flotte frivillige som hjelper oss ved Hurtigrutemuseet! Møt Eivind, vår nyeste frivillige