Knallstart på året for Andøymuseet

18 januar 2024

Her på Andøymuseet har starten av 2024 vært fylt med mange folk og mye glede, både for gjester og oss!

Allerede fra 01. januar startet vi året med besøk fra turistgrupper, og vi ligger godt an til å øke besøkstall fra forrige januar. Med omsetningen går det enda bedre, da den allerede nesten er doblet fra forrige januar, med to uker igjen av måneden.

Museumsbestyrer Jitse med to ungdomsskoleelever. En av dem holder et gammelt gevær.
Leah Mikalsen og Rita Smalås lærer en del fra Jitse (Bilde publisert med tillatelse)

Vi var også så heldige at vi fikk være med å arrangere Lysfest, som var en preåpning av Bodø 2024. Det ble blant annet servert vafler til en stor gjeng med sultne og fornøyde barn på museet, som etterpå skulle avgårde for å synge.

Det har til og med vært tid til besøk fra et par ungdomsskoleelever som hadde prosjekt om 2. Verdenskrig. De fikk komme til museet for å få god hjelp fra Jitse til å fordype seg i temaet. Vi er alltid glade når vi får lærevillige ungdommer på besøk!

Som museum er det veldig godt med en så god start på året, da det legger grunnlag for at vi kan ha åpent mer, og få gjort mer arbeid for å ta vare på og forbedre dette vakre lille museet vårt.

Flere nyheter

Gaia Arctic Summit 2024

Når den internasjonale klimakonferansen Gaia Arctic Summit går av stabelen i Vesterålen i juni er det med særdeles topptunge talere på scenen. Både norske og internasjonale eksperter vil bidra med kunnskap innen ulike felt – knyttet opp mot mulighetsrommet som oppstår rundt bærekraftsutfordringer og sirkulærøkonomi.

Gaiasamling og demonstrasjon av Vesterålsmodellen

Gaia Vesterålen-teamet har denne uka jobbet sammen på Sortland med ferdigstilling av ny prototype av Vesterålsmodellen.

Kunstworkshop i Narvik

Narvik Museum fikk besøk av en skoleklasse som var med på kunstworkshop med naturmaterialer, med kvensk kunstner Åsne Kummeneje Mellem.