Jubileumsårskortet 2024!

23 januar 2024

Museum Nord feirer 20 år i år og dette ønsker vi å feire sammen med alle dere. Det skal skje mye spennende på alle våre museer i hele 2024, fra konkurranser til spennende arrangementer. Derfor har vi i år lansert Museum Nord sitt jubileumsårskort! For første gang i Museum Nord sin historie kan du nå få kjøpe et årskort som gir deg tilgang til alle våre museer, samt alle våre jubileumsarrangement.

Museum nord feirer 20 år

Museum Nord er en konsolidert museumsenhet for nordre del av Nordland fylke og omfatter regionen Lofoten, Vesterålen og Ofoten. I 2004 hadde Museum Nord sitt første driftsår og 20 år senere ser vi tilbake på en spennende reise med innovasjon, utvikling, forskning og formidling.

Museum Nord består av 21 museer som har et hjerte som banker for historiene i nordre Nordland! Vi ønsker at flest mulig blir kjent med de store linjene og de små detaljene, hendelsene og historiene som har vi dratt til å skape vår identitet og væremåte. I år ønsker vi å gjøre dette enklere for deg!

Lokal kultur og historie

Vi har 21 museer spredt fra Ballangen i Ofoten, til Andøymuseet på Andøya og Norsk Fiskeværsmuseum helt ytterst på Å. Vår regions historie er nærmest uuttømmelig og veldig engasjerende og vi ønsker å formidle dette og vår rike kultur. Museum Nord knytter vår formidling og forskning til hovedtemaene:

FEIRING!

Gjennom hele 2024 skal jubileumsåret feires på alle våre museer og med et jubileumsårskort vil du ha tilgang på alle disse, samt å besøke våre fantastiske museer i åpningstidene deres! Ta deg en tur på Lofotakvariet og lær om fiskene i havet og se når selene mates eller ta deg en tur til Stokmarknes på Hurtigrutemuseet og vandre gjennom en ekte Hurtigrute og lær om Richard With! Eller besøk vakre Andøya og ta deg en tur opp i fyrtårnet. Mulighetene er mange og du er hjertelig velkommen!

For å se en oversikt over alle arrangementene i Museum Nord er det bare å sjekke ut vår fantastiske arrangementskalender.