SKrei research center møte med fiskeriministeren

26 januar 2024

Søndag 21.01.2024 besøkte fiskeriminister Cecilie Myrset Svolvær for møte næringen i sammenheng med den nye kvotemeldingen «Fisk, Folk og Felleskap». Seansen ble holdt i Nordis lokaler, og oppmøtet reflekterer viktigheten av våre felles marine ressurser. Flere av ordførerne fra Lofotkommunene, industriledere, fiskere og redere m.m. var på plass. Fra tekniske spørsmål om hva de forskjellige størrelsesgruppene kunne forvente, til mangelen på en ordentlig industrimelding, fikk fiskeriministeren og kollegaene med seg mye å tenke på videre.

Fiskeriministeren returnerer til VM i Skreifisket hvor SKREI Research Center (SRC) har spilt inn SKREI som arena for neste besøk.

SKREI Research Center

SKREI Research Center (SRC) er et treårig prosjekt for å skape en infrastruktur som koordinerer internasjonal, tverrfaglig forskning og kunnskap rundt temaer knyttet til den arktiske torsken.

SKREI

SKREI blir et senter for kunnskap og opplevelser knyttet til Lofotfisket og Norges viktigste fisk. SKREI strekker seg utenfor rammene til et tradisjonelt museum.