SKrei research center møte med fiskeriministeren

26 januar 2024

Søndag 21.01.2024 besøkte fiskeriminister Cecilie Myrset Svolvær for møte næringen i sammenheng med den nye kvotemeldingen «Fisk, Folk og Felleskap». Seansen ble holdt i Nordis lokaler, og oppmøtet reflekterer viktigheten av våre felles marine ressurser. Flere av ordførerne fra Lofotkommunene, industriledere, fiskere og redere m.m. var på plass. Fra tekniske spørsmål om hva de forskjellige størrelsesgruppene kunne forvente, til mangelen på en ordentlig industrimelding, fikk fiskeriministeren og kollegaene med seg mye å tenke på videre.

Fiskeriministeren returnerer til VM i Skreifisket hvor SKREI Research Center (SRC) har spilt inn SKREI som arena for neste besøk.

Les mer:

SKREI Research Center

SKREI Research Center (SRC) er et treårig prosjekt for å skape en infrastruktur som koordinerer internasjonal, tverrfaglig forskning og kunnskap rundt temaer knyttet til den arktiske torsken.

SKREI

SKREI blir et senter for kunnskap og opplevelser knyttet til Lofotfisket og Norges viktigste fisk. SKREI strekker seg utenfor rammene til et tradisjonelt museum.

Flere nyheter

pangstart på sommerseongen!

Pangstart på sommersesongen: Sortland Museum åpnet sommersesongen lørdag 15. juni med besøk av ca 150 gjester!

Avslutning av Coastal Memory fort

Coastal Memory Fort-prosjektet går mot slutten, og denne uka har det vært avsluttende prosjektmøte og seminar i Lourinhã i Portugal.

Lofoten som bærekraftig matdestinsjon

I september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg i Lofoten for å diskutere, tenke og snakke sammen om Lofoten og bærekraftig matkultur. Gjennom metodene «hybridforum» og «utopiverksted» var deltakere med å forme samtalen om hva lokal matkultur vil si for dem.