Solstemning hos museene

26 januar 2024

Det finnes mange tradisjoner på hvordan vi ønsker sola velkommen tilbake etter mørketida. En tradisjon er å spise solboller, en annen er å få solfri. Bli med på en liten runde med solstemning og feiring hos museene våre!

Vikingene på Lofotr Vikingmuseum ble jammen glad for å få solboller!

Gjengen på Andøymuseet koser seg med solboller til lunsj.

Mennesker på andøymuseet spiser

Fygle Museum tok de seg tid til solboller innimellom registrering av gjenstander og undervisning (?) ser det ut til!

Ingeborg og Julie hos Sortland Museum og Øksnes Museum er fornøyde med hver sin solbolle i hånda.

to glade damer

Ida og Kjersti i Narvik, og Julie hos Bø Museum har også skaffet boller i anledning solas tilbakekomst.

Vi kan slå fast at en solbolle er et bakverk hvor det helst skal være noe gult i midten. Og at det egentlig ikke er så nøye om vi ser sola, så lenge vi vet at den er over horisonten. Det blir god stemning uansett!

deilige solboller fra kaféen på hurtigrutemuseet
Deilige solboller fra kaféen til Hurtigrutemuseet!