Sesongen i gang i Storvågan – Utsettes p.g.a dårlig vær!

30 januar 2024

Etter en lang vinterperiode med julefeiring og nyttårsfeiring vel avblåst, åpnes endeling dørene for alle våre gjester som har ventet på å komme på besøk til oss i Storvågan. Velkommen til Galleri Espolin, Lofotakvariet og Lofotmuseet!

Navnekonkurranse

Lofotakvariet, The Lofoten Aqarium ønsker velkommen søndag 4 februar med alle sine flotte akvarier med alle de vakre og spennende sjødyr og fisk vi har i vårt hav her vi bor.

For ikke å glemme korallutstillingen som er utrolig lærerik for stor og liten! -Har du ikke fått denne med deg?! Da bør du ta deg en tur!

Opplev sel på nært hold, ja, vær til stede når den blir matet til og med! Mulig de kan gjøre noen triks?!

Oteren-Eddie
Oteren Eddie på Lofotakvariet. Foto: Linn Olsen

Og Oterne vi må ikke glemme de flotte oterne. Lofotakvariet har nå to otere. De har Eddie og en jente til. Lofotakvariet ønsker å ha et navn på denne «navnløse» oterjenta og har hengt opp en forslagskasse der du kan delta de to første helgene i februar. Trekningen av navneforslag vil bli gjort i uke 7 og vinneren vil bli premiert!

Åpningstider hos Lofotakvariet februar: Søndag – Fredag: 11.00 – 15.00

Besøk galleriet

Galleri Espolin fra tirsdag 6 februar presenterer Galleriet en unik kunstsamling etter Kaare Espolin Johnson (1907–1994), kjent for sin særegne skildring av menneskene, hverdagsliv og kystlandskap i nord. På Galleri Espolin kan du gjør et dypdykk i hans omfattende kunstnerskap.

Fiskernes kår og slit, storm og uvær, dramatiske skildringer av havet og livet i Lofoten. Dette er motiver som ofte går igjen i Kaare Espolin Johnson sine verk. I utstillingene møter du en kunstner som skildret Lofoten nesten utelukkende i svart og hvitt, men som allikevel viste fram alle livets nyanser.

I tillegg kan du se film der kunstneren selv forteller om sitt liv og sin kunst, om inspirasjonskilder og sine vilkår som sterkt svaksynt. -Visste du at Espolin var nesten blind og så verden i et evig halvmørke?

For de minste har vi laget tegnebord i biblioteket.

I år som i fjor er Galleri Espolin med på å markere Samenes nasjonaldag, med mange aktiviteter i Kabelvåg 6. februar og flere dager den samme uken. Kom og bli med på foredrag på Galleri Espolin fredag 9. februar!

Familiesøndag

Lofotmuseet har sine autentiske rorbuer og flere naust med mange vakre nordlandsbåter. Her kan du oppleve lofotfiskets historie på en av regionens best bevarte væreiergårder.

Utstillinger om lofotfisket og en vakker hage med historiske stauder. Området er barnevennlig, naturskjønt, og museet er åpent (nesten) uansett vær fra 6 februar.

(Væreiergården er dessverre for tiden stengt)

Krambua, som også er autentisk, inneholder som frister de fleste sukkermunner og de som søker kunnskap i bøker.

Åpningstidene hos Galleri Espolin og Lofotmuseet i februar blir:

Tirsdag – Fredag: 11.00 – 15.00

Og søndag 25.02: 11.00 – 15.00 Familiesøndag (NYHET)

Se mer

Lofotakvariet

Et møte med livet i Lofot-havet. Skrei, kveite, krabber, sei og hyse – disse og mange flere møter du i akvariet. Mating av sel og oter til faste tidspunkter. Kafè.

Galleri Espolin

Galleri Espolin huser en høvding innen norsk kunst. La deg berøre av kunstneren Kaare Espolin Johnsons uttrykkskraft i hans direkte og poetiske skildringer av kystkulturen i nord.

Lofotmuseet

Væreiergården fra 1815 ligger på et av de best bevarte historiske stedene i Lofoten. Lær om lofotfiskets historie og se rorbuer og naust med tradisjonelle trebåter. Historisk hage og naturskjønne omgivelser.