Samisk nasjonaldag

05 februar 2024

SÁMI ÁLBMOTBEAIVI / SÁMIJ ÁLMMUKBIEJVVE / Samisk nasjonaldag

Den 6. februar feires Sámi álbmotbeaivi (nordsamisk) / Sámij Álmmukbiejvve (lulesamisk)/ samisk nasjonaldag over hele Sápmi og også noen steder utenfor Sápmi. Dagen feires både i Norge, Sverige, Finland og Russland.

Lihkku sámi álbmotbeivviin!

Vuorbbe sámij álmmukbiejvijn!

Gratulerer med dagen!

Flere av Museum Nords museer har arrangementer knyttet til samisk nasjonaldag og samisk uke:

Les mer om samisk nasjonaldag

Samisk nasjonaldag

Les om samer i

Samer i Bø

Det bor samer i Bø, og mange har samisk slekt. Det er viktig at elevene blir kjent med sin lokale historie.